Emniyet'ten İYİ Parti'ye isabet eden kurşunla ilgili açıklama: Olay saldırı değil! Gözaltına alınan zanlı Emniyet'te

İYİ Parti İstanbul İl Başkanlığı'na isabet eden kurşunlarla ilgili Emniyet'ten yapılan açıklamada olayın saldırı olmadığı belirtildi. Hırsızlık girişimini engellemek için inşaat bekçisinin ateş açtığı açıklandı. Olayda kullanılan silahla birlikte yakalanan inşaat bekçisi M.E. gözaltına alındı. İstanbul Valiliğinden açıklama geldi, şantiye görevlisinin hırsızlara 7-8 el ateş ettiği belirtilen açıklamada, kurşunların İYİ Parti binasına isabet ettiği ifade edildi.

Google Haberlere Abone ol
Emniyet'ten İYİ Parti'ye isabet eden kurşunla ilgili açıklama: Olay saldırı değil! Gözaltına alınan zanlı Emniyet'te

İYİ Parti İstanbul İl Başkanlığı'na isabet eden kurşunlarla ilgili, İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada; Olayın, saldırı değil, bölgede bulunan bir inşaatta meydana gelen hırsızlık girişimini engellemek adına, inşaat bekçisinin hırsızları kaçırmak için ateş açması sonucu gerçekleştiği belirtildi.

İYİ Parti İstanbul İl Başkanlığı'na isabet eden kurşunlarla ilgili İstanbul Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan çalışmaların ardından açıklama yapıldı. Açıklamada, "Yapılan alan çalışmasında; olayın, bölgede bulunan bir inşaatta meydana gelen hırsızlık girişimine karşılık, inşaatın bekçisinin hırsızları kaçırmak için ateş etmesi nedeniyle gerçekleştiği tespit edilmiştir. Hırsızların İYİ Parti İl Binası istikametine kaçması nedeniyle binaya tesadüfi olarak kurşunların gelmesine neden olmuştur. Şahsın olayda kullanmış olduğu bulundurma ruhsatlı silahı ile beraber yakalanması yapılmıştır" denildi. Olayla ilgili inşaat bekçisi olduğu öğrenilen M.E.'nin de gözaltında olduğu belirtildi. 

GÖZALTINA ALINAN BEKÇİ EMNİYET'TE

İYİ Parti İstanbul İl Binası'na isabet eden kurşunlarla ilgili gözaltına alınan inşaat bekçisi M.E., Asayiş Şube Müdürlüğü'ne getirildi. 

M.E. Bayrampaşa'da olayda kullanılan, bulundurma ruhsatlı silahla birlikte yakalanarak gözaltına alınmıştı.

Yİ Parti İstanbul İl Binası'na isabet eden mermilerle ilgili İstanbul Valiliği'nden açıklama yapıldı. Yapılan açıklamada, saat 11.00 sıralarında meydana gelen olayın bir inşaat bekçisinin hırsızlık girişiminde bulunanları kovalamak amacıya bulundurma ruhsatlı silahı ile ateş etmesi sonucu meydana geldiğini açıkladı. 

VALİLİKTEN AÇIKLAMA 

İstanbul Valiliği'nden, İYİ Parti İstanbul İl Binası'na isabet eden mermilerle ilgili açıklama geldi. Yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"İYİ Parti İstanbul İl Başkanlığı görevlilerinin bugün saat 11.00 sıralarında İl Binasına ateşli silah mermisi isabet ettiğine dair ihbarı üzerine sevk edilen İl Emniyet Müdürlüğü görevlilerinin çalışmaları neticesinde; İYİ Parti İl Başkanlığı binası ve yanında bulunan bir iş merkezine isabet eden mermilerin iz takibine göre, mermilerin geliş istikametinin E-5 Otoyolu karşısındaki inşaat şantiyesi olduğu tespit edilmiştir.

Şantiye yetkilileriyle yapılan görüşmelerde 30.03.2023 Perşembe günü (dün) saat 21.30 sıralarında şantiyeden hırsızlık teşebbüsünde bulunan şüphelilerin, İYİ Parti İstanbul İl Başkanlığı binası istikametine doğru kaçmaları nedeniyle Şantiye Görevlisi (M.E) adlı şüpheli şahsın bulundurma ruhsatlı tabancası ile 7-8 el ateş ettiği beyan edilmiştir. Adı geçen şüpheli şahıs olayda kullanılan tabanca ile yakalanmış olup aynı silaha ait kovanlar elde edilmiştir."

Açıklamada ayrıca inşaat bekçisi M.E.'nin ifadesinde “Hırsızlık teşebbüsünde bulunan 3 şüphelinin olay yerinden kaçarak uzaklaştıkları söylediği belirtilirken, İYİ Parti İl Binasında görevli iki Özel Güvenlik personelinin de silah sesi duymadıklarını söyledikleri belirtildi.

SOYLU: OLAY BAŞKA BİR ŞEY ÇIKTI

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, İYİ Parti İl Başkanlığı’na isabet eden kurşun olayıyla ilgili açıklama yaptı:

“Biz bir taraftan deprem bölgesindeyiz, işlerimizi de takip etmeye çalışıyoruz. Böyle bir haber gelince bir değerlendirdik. Gerekli tahkikatlar başladı. Hemen etraftaki tertibatı değerlendirdiler. Orada bir inşaatın olduğu ve akşam saatlerinde silah sesleri geldiği konusunda görgü tanıkları ve durumların olduğunu belirlendi. Ardından olayın detaylarıyla ilgilenmeye başladılar. Gerekli ifadeler alınınca sonuca ulaştılar. Karşı tarafta bir inşaat var, 3-4 gündür oraya hırsızlar dadanmış, onlar da güvenlik görevlisi ve bekçi tutmuşlar. İnşaatta usta ya da yönetici gibi başka biri var, geceleyin burada beklerken hırsızları görünce bir şarjör boşaltmış. Bir kısmı da oraya ve oradaki başka yere isabet etmiş. Burada akşam 21.30 haber verilen saat 23.00. İlgili partinin iki güvenlik görevlisi duymamış.”

“Bazen olayın aydınlanmasını beklemek lazım” diyen Soylu, “Burası E-5 üzeri, yorgun mermi, başka bir şey olabilir. Veya oraya taammüden bir mesele olabilir. Bunların hepsini devlete emanet etmek lazım. Türk polisi güvenlik güçleri bunları çözebilir, dönüp buradan bir siyasal malzeme çıkarmak. Hemen ortalığa düşüp bunun sebebi şudur diye çıkarım ortaya koymak, en azından devletin kapısından geçmiş birisiyle örtüşmez. Bu olaylar, silahtı, saldırıydı, bu olaylar siyasal istismarda, siyasal çıkarda kullanılmaması gereken olaylardır. Kullanılmaması lazım. Olayın neyden nasıl kaynaklandığını bilmiyorsunuz. Durup dururken Cumhurbaşkanına hakarete diyorsunuz, onu tehdit ediyorsunuz, onu kendinize hedef alıyorsunuz. Olay başka bir şey çıktı. En hafif tabirle hafifliktir bu. Yapmamak lazım. Maalesef siyasetin şehveti gerçekleri yapılması gerekenleri ortadan alıp götürüyor. Savcılığa sevk edecekler, fail elde, silah elde olayın şekli şemali belli ona göre bir değerlendirme yapmış olacağız” diye konuştu.

ZANLININ YAKALANDIĞINI DUYURMUŞTU

İYİ Parti İstanbul İl Başkanlığına gerçekleştirilen saldırı ile ilgili açıklama yapan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu failin yakalandığını duyurmuştu.

Twitter hesabından açıklama yapan Soylu, "Türk polisi yakalar. İYİ Parti İl Başkanlığı'na isabet eden saldırı ile ilgili fail yakalandı. Sorumlu mevkidekilerin suçlamalarda bulunurken dikkatli olmaları gerekir. Bizim görevimiz yakalamak. Devletinize ve polisinize itimat ediniz. Mahcup olursunuz" ifadelerini kullandı.

Silahlı saldırı sonrası da Twitter hesabından açıklama yapan Soylu, "İYİ Parti İl Binasına saldırı, bir provokasyondur. Olayı aydınlatmak için Polisimiz tahkikat yapmaktadır. Ancak olayın nedeni belirlenmeden husumet yöneltmek hem provokasyon hem de bu menfur olay üzerinden siyasi fırsatçılık yaymaktır. Fail/failler en yakın zamanda bulunacaktır." demişti.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin