Emniyet'ten dev operasyon. Kamuyu milyonlarca dolar zarara sokan şüpheliler tespit edildi. Aralarında iş insanları da var

Hayali ihracat ile kamuyu 23 milyon 695 bin 443 dolar zarara uğratan şüphelilere yönelik İstanbul merkezli 6 ilde operasyon yapıldı. Aralarında bir sürü iş insanı çıktı. İşte ayrıntılar.

Google Haberlere Abone ol
Emniyet'ten dev operasyon. Kamuyu milyonlarca dolar zarara sokan şüpheliler tespit edildi. Aralarında iş insanları da var

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, hayali ihracat yaparak devleti zarara sokan kişilere yönelik çalışma başlattı.

Söz konusu çalışmada tekstil işiyle uğraşan şüphelilerin, gümrük müdürlüklerine sahte banka dekontu ibraz ederek, düşük vergilerle ithalat yaptığı belirlendi.

Ekipler hayali ihracattan  elde edilen KDV iadelerinin cep telefonu ve lüks araçların ithalat vergilerinde mahsup olarak kullanıldığını da tespit etti.

17 KİŞİ YAKALANARAK GÖZALTINA ALINDI

Yaklaşık 1 yıl fiziki takip yapan ekipler 21 şüpheliyi tespit etti. Aralarında firma sahibi, gümrük müşaviri ve aracı kişilerin de bulunduğu 21 şüphelinin, usulsüz ihracat ithalat işlemleri sonucu kamuyu 23 milyon 695 bin 443 dolar zarara uğrattıkları ve KDV iadesinden kaynaklı 204 milyon dolarlık sahte fatura düzenledikleri ortaya çıktı.

Ekipler hayali ihracat yaptığı belirlenen 21 kişi için İstanbul merkezli Ankara, Muğla, Bursa, Tekirdağ ve Diyarbakır’da eş zamanlı operasyon gerçekleştirdi. 17 kişi ise yakalanarak gözaltına alındı.

 

Kaynak: DHA
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin