Emniyet, Reyhanlı haberlerini yalanladı

Emniyet Genel Müdürlüğü, medyada yer alan 'Reyhanlı saldırısı' ile ilgili haberlerin asılsız olduğunu açıkladı.

Google Haberlere Abone ol
Emniyet, Reyhanlı haberlerini yalanladı

Emniyet Genel Müdürlüğü, bazı basın organlarında yer alan "Reyhanlı saldırısının El Kaide bağlantılı Irak-Şam İslam Devleti Örgütü tarafından gerçekleştirildiği" yönündeki haberlerin asılsız olduğunu bildirdi.



Emniyet Genel Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, bazı basın organlarında yer alan Reyhanlı saldırısının El-Kaide bağlantılı Irak-Şam İslam Devleti Örgütü tarafından gerçekleştirildiğine dair yer alan iddialar üzerine bu açıklamanın yapılmasına gerek duyulduğu kaydedildi. Söz konusu haberin, Suriye rejimi yanlısı İngilizce ve Arapça yayın yapan "breakingnews.sy" isimli internet sitesine dayandırılarak yapıldığı ifade edilen açıklamada, sitede yer alan bildirinin Irak-Şam İslam Devleti Örgütü'ne ait olup olmadığına ilişkin bilgiler bulunmadığı belirtildi.



"REYHANLI SALDIRISININ FAİLLERİ SOMUT DELİLLERLE BELİRLENDİ"

El Kaide yanlısı internet sitelerinde söz konusu bildirinin Irak-Şam İslam Devleti Örgütü'ne ait olmadığı ve eylemin örgüt tarafından üstlenilmediği, yapılan haberlerin yalan ve maksatlı olduğuna yönelik ifadelere yer verildiğinin belirlendiği vurgulanan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:



"Ülkemizi de tehdit eden El Kaide terör örgütüne karşı güvenlik birimlerimizce yürütülen mücadele ve örgütün geçmişteki eylemleriyle ilgili operasyonların gerçekleştirildiği kamuoyu tarafından bilinmektedir.Hatay ili Reyhanlı ilçesinde 11 Mayıs 2013 tarihinde gerçekleştirilen hain saldırı sonrası eylemle irtibatı olduğu belirlenen şahıslara yönelik 12 Mayıs-22 Ağustos 2013 tarihleri arasında gerçekleştirilen operasyonlarda yakalanan 35 şahıstan 20’si tutuklanmış 2’si hakkında adli kontrol kararı verilmiştir. Patlamayı gerçekleştiren şahıslar ile araçları temin eden, patlayıcıları Suriye’den getiren, araçlardaki donanımları değiştiren, patlama öncesi keşif yapan, araçları olay yerine getirerek patlatan ve bu kişilere yardım ve yataklık yapan şahısların tümü bilgi, belge ve kamera görüntüleriyle tespit edilmişlerdir. Yakalanan şahısların Cumhuriyet Savcılığındaki sorgularında alınan ifadeleri ve yapılan tahkikat sonucu, faillerin mevcut Suriye rejiminin istihbarat servisinde görevli subaylarla ve yine aynı servisle irtibatlı DHKP/C Acilciler terör örgütü lideri olarak kırmızı bültenle aranan Mihraç Ural ile bağlantılı olarak lojistik ve finansal destek sağladıkları ve saldırıyı gerçekleştirdikleri açık ve net bir şekilde tespit edilmiştir. Soruşturma halen adli makamlarca sürdürülmektedir.



Reyhanlı saldırısının failleri somut delillerle belirlenmişken bu tür asılsız haber ve bu haberlere dayandırılarak yapılan yorumların olayı çarpıtma amacına yönelik olduğu değerlendirilmektedir." İHA


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin