Emmy ödüllü ünlü aktör hayatını kaybetti! Eşini öldürmekle suçlanmıştı

Emmy ödüllü aktör Robert Blake 89 yaşında hayatını kaybetti. Ünlü oyuncunun kızı Delinah Blake, babasının ailesinin yanında, huzur içinde hayata gözlerini yumduğunu söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Emmy ödüllü ünlü aktör hayatını kaybetti! Eşini öldürmekle suçlanmıştı

Ünlü oyuncu Robert Blake, hayatını kaybetti. Blake, 1967 yapımı 'In Cold Blood' ve 1997’de David Lynch filmi 'Lost Highway'in de aralarında olduğu filmlerde rol aldı. Aktörü dünya çapında üne kavuşturan ise, Emmy ödülüne de layık görüldüğü 1970’lerin popüler suç dizisi 'Baretta' oldu.

Emmy ödüllü ünlü aktör hayatını kaybetti! Eşini öldürmekle suçlanmıştı

Blake, Hollywood’da 60 yıldan fazla çalıştı. Bu süre boyunca da Humphrey Bogart’la birlikte Treasure of the Sierra Madre (1948) gibi klasik filmlerde rol aldı. Son uzun metrajlı filmi ise David Lynch tarafından yönetilen Lost Highway (1997) oldu.

Blake, televizyonda en çok 1975-78 yılları arasında ABC’de dört sezon yayınlanan Baretta’daki sokak dedektifi Tony Baretta rolüyle tanınıyordu. 1975’te Drama Dizisinde En İyi Erkek Oyuncu dalında Emmy Ödülü’ne layık görüldü ve 1977’de bu rol için tekrar aday gösterildi.

Ancak ünlü oyuncunun kariyeri bir cinayet ile son buldu.

Emmy ödüllü ünlü aktör hayatını kaybetti! Eşini öldürmekle suçlanmıştı - Resim : 2

KARISINI ÖLDÜRMEKLE SUÇLANMIŞTI

Ünlü oyuncunun kariyerine son veren olay ise ikinci eşinin öldürülmesiydi. Blake’in ikinci eşi Bonny Lee Bakley, 2001 yılında Vitello’nun San Fernando Vadisi’ndeki restoranının önünde, çift orada yemek yedikten sonra vurularak öldürülmüş halde bulundu.

Blake, 2002 yılında Bakley cinayetinin yanı sıra cinayete azmettirme, komplo kurma gibi nedenlerle suçlandı. Ancak 2005 yılında jüri onu suçsuz buldu. Yargıç, Blake’in pasaportunun geri verilmesine ve 1,5 milyon dolarlık kefalet ödenmesine karar verdi.

Duruşma sırasında, Bakley’nin de en az bir düzine takma adı ve 10 eski kocası olduğu ortaya çıktı.

Blake, tüm bu olaylardan sonra anı kitabı The Life of a Rascal’ı yazdı ve Los Angeles bölgesinde sessizce yaşadı.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin