Emmy jürisinde Türkiye'den iki sürpriz isim!

Emmy jürisinde Ay Yapım'ın sahibi Kerem Çatay ve TRT Haber Kanal Koordinatörü Ahmet Böken yer aldı.

Google Haberlere Abone ol
Emmy jürisinde Türkiye'den iki sürpriz isim!

Farklı kategorilerde dünyanın en iyi TV yapımlarını ödüllendiren Uluslararası Emmy Ödülleri açıklandı. Önceki gün ABD'nin New York şehrinde yapılan 41. Uluslararası Emmy Ödül Töreniyle farklı kategorilerde yarışan yapımların bu yılki ödüllendirme süreci de son bulmuş oldu.



Bu yılki Emmy'de ödüle layık görülen programları belirleyen isimler arasında Türkiye'den de iki isim olması dikkat çekti. Drama dalındaki final jürisinde bol reytingli dizilerin yapımcısı Ay Yapım'ın sahibi Kerem Çatay'ın da ismi vardı.



Emmy'nin haber dalındaki final jürisinde oy kullananlardan biri ise TRT Haber Kanal Koordinatörü Ahmet Böken oldu.



SURİYE'DE SAVAŞ HABERİNE ÖDÜL



Haber dalında birinciliği İngiliz Channel 4 (Kanal 4) televizyonunda yayınlanan ve Suriye'deki iç savaşı konu alan The Battle for Homs (Humus için Savaş) adlı haber dosyası elde etti. Dosya 2012 yılının Şubat ayında Esad güçlerinin Humus'a yaptıkları bombalı saldırıyı ele alıyor. Şiddetli saldırıda pek çok sivilin yanı sıra Marie Colvin ve Remi Ochlik adlı bağımsız gazeteciler de hayatını kaybetmişti.



84 YAŞINDAKİ KADIN SANATÇIYA ÖDÜL



Taht Oyunları ve Yüzüklerin Efendisi’nden tanınan aktör Sean Bean "Accused" (Suçlu) adlı yapımdaki rolüyle en iyi erkek oyuncu ödülüne layık görüldü.



En iyi kadın oyuncu ödülü ise Sweet Mother (Tatlı Anne) adlı yapımdaki performansı sebebiyle 1929 doğumlu sanatçı Fernanda Montenegro'ya verildi. Brezilyalı oyuncu Merkezi İstasyon filmindeki oyunculuğu ile 1998 yılında Oscar ödülüne de aday gösterilmişti. Televizyon dizisi dalında ise Fransız Les Revenants (Geri gelenler) adlı yapım ödüllendirildi.



Komedi dalındaki ödül İrlandalı bir ailenin 11 yaşındaki çocuğunun hikayelerini konu alan Moone Boy adlı yapıma gitti.



ESKİ ÇİFTÇİYDİ ÖDÜLLÜ YÖNETMEN OLDU



Belgesel dalında ise ödülü aslen Filistinli bir çiftçi olan yönetmen Emad Burnat tarafından çekilen ve Batı Şeria’da İsrail’e yönelik direnişi ele alan Five Broken Cameras (Beş Kırık Kamera) adlı dökümanter yapım aldı. Belgesel Türkiye'de de gösterimiş ve ilgiyle izlenmişti.



SANAT PROGRAMI DALINDAKİ ÖDÜLLER



Sanat programı dalında iki yapım ödüllendirildi. Bunlardan ilki, ünlü

İngiliz Rock gurubu Queen'in solisti Freddie Mercury'nin hayatını ve sanatını konu alan "Freddie Mercury: The Great Pretender" adlı program oldu.



Diğer ödül ise Güney Kore'nin MBC televizyonunda yayınlanan Hello?! Orchestra adlı programa verildi. Munhwa yapıma verildi. Program  Viyola sanatçısı Richard Yongjae O’Neill yönettiği farklı kültürlerden 24 ailenin çıcuklarından oluşan orkestrayı konu alıyor.



Her yıl verilen Kurucu Ödülü ise Lost dizisinden bilinen ve Star Trek’in film versiyonun çeken, televizyon yapımcısı Jeffrey Abrams’a gitti.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin