Emin Alper'in 'Kız Kardeşler' filmi, Türkiye prömiyerini yaptı

Kız Kardeşler'in Türkiye prömiyeri İstanbul Film Festivali'nde yapıldı.

Google Haberlere Abone ol
Emin Alper'in 'Kız Kardeşler' filmi, Türkiye prömiyerini yaptı

Dünya prömiyerini Berlin Film Festivali’nin 'Ana Yarışma' bölümünde yapan, Emin Alper’in üçüncü filmi Kız Kardeşler’in Türkiye prömiyeri 13 Nisan Cumartesi akşamı 38. İstanbul Film Festivali’nde gerçekleştirildi. Atlas Sineması’nda yapılan gösterime Emin Alper ve filmin başrol oyuncuları Cemre Ebüzziya, Ece Yüksel, Helin Kandemir, Kayhan Açıkgöz, Müfit Kayacan, Kubilay Tunçer başta olmak üzere görüntü yönetmeni Emre Erkmen ve kurgucusu Çiçek Kahraman da katıldı.



Emin Alper'in 'Kız Kardeşler' filmi, Türkiye prömiyerini yaptı



Kız Kardeşler’in de içinde yer aldığı 38. İstanbul Film Festivali’nde Ulusal Yarışma bölümünde bu sene toplam 9 film yarışıyor, festivalin ödülleri 16 Nisan Salı akşamı düzenlenecek törenle sahiplerini bulacak.



Başrollerinde Cemre Ebüzziya, Ece Yüksel, Helin Kandemir, Kayhan Açıkgöz, Müfit Kayacan ve Kubilay Tunçer’in yer aldığı film, annelerinin ölümünün ardından kasabaya besleme olarak verilen üç kız kardeşin, yıllar sonra köylerine geri dönmesini ve birbirleriyle yüzleşmelerini konu alıyor.



Emin Alper'in 'Kız Kardeşler' filmi, Türkiye prömiyerini yaptı - Resim : 2



8 sene sonra Türkiye’den Ana Yarışma bölümüne seçilen, Emin Alper'in son filmi Kız Kardeşler’in dünya prömiyeri geçtiğimiz Şubat ayında 69. Berlin Film Festivali’nde gerçekleştirilmişti.



Türkiye-Almanya-Hollanda-Yunanistan ortak yapımı Kız Kardeşler’in yapımcılığını Liman Film ve NuLook Production’ın üstleniyor. Yapım aşamasında, Eurimages (Avrupa Konseyi), Berlin Film Fonu (MBB), Hollanda Film Fonu (NFF) ve Yunanistan Film Merkezi (GFC) tarafından desteklenen filmin, 2019 sonbaharında Türkiye’de vizyona girmesi planlanıyor.




Sıradaki Haber İçin Sürükleyin