Emekliyi üzecek açıklama: Bu bütçe olanaklarıyla ekstra zam zor

Milyonlarca emekli TBMM'den gelecek olan emekli zammı haberine kilitlenmişken, NTV Ankara temsilcisi Özgür Akbaş'tan emeklileri hayal kırıklığına uğratacak bir değerlendirme geldi.

Google Haberlere Abone ol
Emekliyi üzecek açıklama: Bu bütçe olanaklarıyla ekstra zam zor

Emekli maaşına seyyanen zam gelecek mi? MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, salı günkü partisinin grup toplantısında emekli maaşlarına da seyyanen zam yapılması yönünde çağrıda bulunmuştu.

Bu çağrı sonrasında gözler Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a çevrilirken sürpriz bir görüşme yaşandı. Saat 14.00'te Erdoğan, Beştepe'de Bahçeli'yi kabul etti. Bahçeli ve Erdoğan'ın görüşmesinin ardından emekli maaşına seyyanen zam ile ilgili bir gelişme yaşanıp yaşanmayacağı merak edilmeye başlandı.

NTV Ankara temsilcisi Özgür Akbaş, sosyal medyada bir paylaşım yaptı ve "Milyonlarca emekli müjde beklentisi içinde, ama şu bilgiyi aktarayım, MemurSen Başkanı @_aliyalcin_
seyyanen zam için Meclis'teydi, Ak Parti Grup Başkanvekilleriyle görüştü. Tablo olumsuz gibi, "Bu bütçe olanaklarıyla ekstra zam zor" deniliyor..." dedi.

Bahçeli ne demişti?

Bahçeli, partisinin grup toplantısında "Ekonomik toparlanma genişledikçe memur ve emeklilerimizin maaşları çok daha yükseğe ulaşacaktır. Emeklilerimize verilen yüzde 25’lik maaş artışı gördüğümüz kadarıyla makul ve yeterli bulunmamıştır. Açık ve samimi teklifimiz, memur maaşlarına ilavesi planlanan 8 bin 77 liralık seyyanen artışın kök ücrete ve aynısıyla emekli maaşlarına yansıtılması beklentimizdir. Kıdem tazminatıyla ilgili düzenlemeler gözden geçirilmelidir" açıklamasını yapmıştı.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin