Emekliye verilecek bayram ikramiyesi rakamı belli oluyor. İşte emekliye bayram ikramiyesinde 3 rakam. 2023 emekli bayram ikramiyesi ne kadar?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün yaptığı açıklamayla seçim öncesi emeklilere müjdeyi verdi. En düşük emekli aylığının 7500 liraya çıkarıldığını açıkladı. Şimdi gözler emeklilerin bayramda alacağı ikramiye tutarında. Emekliler Ramazan bayramı ve Kurban bayramında ne kadar emekli ikramiyesi alacak? İşte bununla ilgili rakamlar ortaya çıktı ve 3 farklı rakam konuşuldu.

Google Haberlere Abone ol
Emekliye verilecek bayram ikramiyesi rakamı belli oluyor. İşte emekliye bayram ikramiyesinde 3 rakam. 2023 emekli bayram ikramiyesi ne kadar?

Dün Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin ile Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) Genel Başkanı Kazım Ergün, dernekte bir araya geldi. Görüşmede emekli ikramiyesi için yapılacak zam konusu da konuşuldu.

Akşam ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan bir müjde geldi ve Erdoğan en düşük emekli aylığının 7500 liraya çıkarıldığını açıkladı.

Peki dünkü görüşme sonrası emekli ikramiyeleri ne kadar olacak?

Emekli ikramiyeleri ne kadar?

Ramazan ayına girilirken, '2023 bayram ikramiyesi zam alacak mı' sorusu gündemki sıcaklığını arttırdı.

Emeklilerin Nisan ve Haziran ayında alacakları bayram ikramiyesi ile ilgili kritik görüşme düngerçekleşti. Peki emekli bayram ikramiyesi için masada hangi rakamlar var? Emekli ikramiyesi ne kadar, kaç TL olacak?

Sabah gazetesinden Faruk Erdem7in haberine göre milyonlarca EYT'liyi de ilgilendiren emeklilerin bayram ikramiyesi ödemelerinin 2023 yılı için ilk Nisan ayında Ramazan bayramı öncesinde yapılacak. İkinci bayram ikramiyesi ise Haziran ayında Kurban Bayramı öncesinde yapılacak. Mevcut durumda 1.100 TL olan emekli ikramiyesinin artırılması gündemde.

Her yıl Ramazan ve Kurban Bayramı öncesi verilen emekli bayram ikramiyesi gündemdeki sıcaklığını artırdı. Bayram ikramiyesi için dün Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin ile Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) Genel Başkanı Kazım Ergün, dernekte bir araya geldi. Görüşmede emekli ikramiyesi için yapılacak zam konusu da konuşuldu.

Emekli ikramiyeleri son olarak 1000 TL'den 1.100 TL'ye çıkartılmış ve geçtiğimiz yıl toplamda tüm emeklileri 2.200 TL ödenmişti. Ancak bu süreçte emeklilere hem Temmuz hem de Ocak ayında refah payı ödenmiş ve taban maaşlarda artırılmıştı. Buna paralel olarak ikramiyelerde de zam beklentisi arttı. Bu aşamada üç ayrı ihtimal bulunuyor.

1750 TL

Bu hesapta emekli ikramiyelerine yapılacak zam oranında enflasyonun dikkate alınması öne çıkıyor. Burada yıllık enflasyon dikkate alındığında Şubat ayında Yüzde 55.18'lik rakam ortaya çıkmıştı. Bu oran dikkate alınırsa 1.100 TL'lik ikramiye 1.750 TL'yi buluyor. Toplamda her emekli yılda 3.500 TL'lik ikramiye almış olacak.

1500 tl

Bu hesapta ise Ocak ayında emeklilere yapılan enflasyon artışı ve refah payı öne çıkıyor. Buna göre emeklilere yapılan 6 aylık artış oranını Hükümet refah payı ile birlikte yüzde 30'a çıkartmıştı. Bu oran dikkate alındığında ise 1.1100 liralık ikramiye 1.430 liraya yükseliyor. Bunun 1.500 TL'ye tamamlandığı düşünülürse toplam ikramiye yıllık 3.000 TL'yi buluyor.

5500 TL yapılması

Bu ihtimalde ise toplam ikramiyenin 5.500 TL yapılması. 1.100 TL'lik ikramiyenin 2.750 TL yapılması ve toplamda da 5.500 TL ile en düşük emekli maaşına eşitlenmesi söz konusu olabilecek.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin