Emekliye ek zamda son dakika gelişmesi: 8 bin 77 lira seyyanen iyileştirme. Türkiye Emekliler Derneği'nden (TÜED) 4 bin TL istemişti rakam revize edildi ve çağrı yapıldı

Emeklilere ek zam yapılacak mı? Yapılacaksa ne zaman ve ne kadar yapılacak? Hükümetten bu yönde bazı açıklamalar gelirken yeni bir gelişme yaşandı. Türkiye Emekliler Derneği'nden (TÜED) seyyanen zamla ilgili yeni bir açıklama geldi.

Google Haberlere Abone ol
Emekliye ek zamda son dakika gelişmesi: 8 bin 77 lira seyyanen iyileştirme. Türkiye Emekliler Derneği'nden (TÜED) 4 bin TL istemişti rakam revize edildi ve çağrı yapıldı

Emekli vatandaşlara temmuz ayı için yüzde 25 zam verilmişti.

Zammı yetersiz bulan emekliler hem sosyal medyada hem de çeşitli platformlarda seslerini yükseltmiş ve bu zammın yetersiz olduğunu açıklamışlardı.

Emekli zam oranın açıklanmasından hemen önce de MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli de emeklilere seyyanen zam yapılmasını istemiş ancak bu TBMM'de kabul görmemişti.

Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) de emeklilere 4 bin TL seyyanen zam istemiş ve bununla ilgili Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a çağrıda bulunmuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan son gelen açıklamada ise emekli vatandaşların durumunun iyileştirilmesi için ocak ayını adres göstermişti.

Emekliler derneğinden yeni açıklama geldi

Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) Genel Başkanı Kazım Ergün, emekli aylıklarına bir an önce kök ücrete yansıyacak şekilde 8 bin 77 lira seyyanen iyileştirme yapılması talebinde bulundu.

Ergün, “Asgari ücretlilerin, memurların ve kamu işçilerinin gelirleri arttı. Milyonlarca emekli ise aynı aylığı almaya devam ediyor” dedi.

Ergün, yaptığı yazılı açıklamada, asgari ücretliler, memurlar ve kamu işçilerini ekonomik yönden rahatlatacak adımların atılmasının kendilerini mutlu ettiğini belirtti.

Bu süreçte milyonlarca emeklinin de aylıklarını artırıcı adımları dört gözle beklediğini bildiren Ergün, “Asgari ücretlilerin, memurların ve kamu işçilerinin gelirleri arttı. Milyonlarca emekli ise aynı aylığı almaya devam ediyor. Aynı marketten aynı ekmeği aynı fiyatı ödeyerek alan ve 7 bin 500 lira ile bir ay boyunca geçinmek durumunda kalan emekliler, çok zor durumda. Emeklilerimizin ne yazık ki yaşamlarını sağlıklı bir şekilde sürdürebilme imkanı kalmamıştır” ifadelerini kullandı.

 

“Emeklilerin yıl sonunu bekleyecek takati kalmamıştır”

Ergün, TÜED olarak, en düşük emekli aylığının asgari ücret düzeyine yükseltilmesi ve 7 bin 500 lira üzerinde aylık alanlara en az yüzde 25 artışa ilave 4 bin lira seyyanen zam yapılmasını istediklerini hatırlattı.

Bu yöndeki çağrılarının karşılıksız kaldığını belirten Ergün, şunları kaydetti:

“Bütün iyi niyetli çabalarımıza ve bu hatadan dönülmesi yönündeki taleplerimize rağmen, ekonominin acı faturası emekli, dul ve yetimlerimize çıkarılmamalı. Emeklilerin yıl sonunu bekleyecek takati kalmamıştır. Bu süreçte akaryakıttan vergilere, ilaçtan ekmeğe kadar gelen zamları da göz önünde bulundurarak zam talebimizi revize ediyoruz. Emekli aylıklarına bir an evvel kök ücrete yansıyacak şekilde 8 bin 77 lira seyyanen iyileştirme yapılmasını istiyoruz.”

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin