Emekliye 8500 TL ikramiye TBMM'ye sunuldu. Meclis'e kanun teklifi verildi. Emekliye bayram ikramiyesinde yeni gelişme

Emeklileri sevindirecek müjde geldi. 2 bin lira olarak açıklanan emekliye Kurban ve Ramazan bayramı ikramiyeleriyle ilgili çok önemli bir kanun teklifi TBMM'ye sunuldu. Kabul edilmesi halinde emeklinin bayram ikramiyesi 8500 lira olacak.

Google Haberlere Abone ol
Emekliye 8500 TL ikramiye TBMM'ye sunuldu. Meclis'e kanun teklifi verildi. Emekliye bayram ikramiyesinde yeni gelişme

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, canlı yayında en düşük emekli aylığı alanlara müjde vermiş ve rakamın 5500 liradan 7500 lira çıkartıldığını açıklamıştı.

Bir gün sonra ise Çalışma Bakanı Vedat Bilgin'den emekli ikramiyeleriyle ilgili çok önemli bir açıklama geldi ve emeklilere 2018 yılından beri verilen bayram ikramiyesinin 1100 TL'den 2 bin liraya çıkarıldığını duyurdu.

Bilgin "Ramazan Bayramı ikramiyesi bayram öncesi Nisan ayı içinde Kurban Bayramı ikramiyesi ise bayram öncesi haziran ayı içinde ödenecek. Gazilerimize ödenen aylıkları asgari ücret düzeyine çıkarıyoruz. Düzenlememizle Gazilerimiz arasındaki aylık farklılıklarını da ortadan kaldırıyoruz." dedi.

8500 TL'YE YÜKSELTİLMESİ İÇİN KANUN TEKLİFİ

Öte yandan emeklilerin bayram ikramiyeleriyle ilgili çok önemli bir açıklama ve başvuru da HDP'den geldi. 

HDP Diyarbakır Milletvekili Garo Paylan, emeklilere bayramlarda ödenen bin 100 TL emekli ikramiyesinin 8 bin 500 TL’ye yükseltilmesi için TBMM’ye kanun teklifi verdi. Paylan, “Emeklilere bir nebze nefes aldırmak için bayram ikramiyeleri 8.500 TL’ye yükseltilmelidir” dedi.

HDP Diyarbakır Milletvekili Garo Paylan, Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu’nda değişiklik yapılmasına ilişin kanun teklifi hazırlayarak TBMM Başkanlığına sundu.

Paylan, Ramazan ve Kurban bayramlarında emeklilere ödenen bin 100 TL emekli ikramiyesinin 8 bin 500’ye yükseltilmesini önerdi.

Kanun teklifinde Paylan, şu gerekçeleri ifade etti: “13 milyon emekli, dul ve yetimin büyük çoğunluğu, açlık sınırının altında ve alım gücünü tamamen yitirmiş maaşlarla yaşam mücadelesi vermektedir. Ülkemiz, ‘en iyi emeklilik’ koşullarını ortaya koyan ‘Küresel Emeklilik Endeksinde’ son sıralarda yer almaktadır. Emeklilere bir nebze nefes aldırmak için bayram ikramiyeleri 8.500 TL’ye yükseltilmelidir.

Emeklilere yılda iki kez, bayram için ödenen ikramiyenin uygulanmaya başladığı günden bugüne geçen 5 yıl zarfında sadece 100 TL zamlanmış olması ne yazık ki son derece trajikomik bir durum oluşturmaktadır. Emekli bayram ikramiyeleri uygulamasının başladığı 2018 yılında 1.000 TL olarak ödenmeye başlanan ve 2021 yılında ‘100 TL zamla’ 1.100 TL olan bayram ikramiyesi miktarının alım gücü tamamen bitmiştir. İktidarın, bayram ikramiyelerinin 2.000 TL’ye yükseltilmesi önerisi bugünkü ekonomik şartlarda kabul edilemez. Kanun teklifim yasalaştığında; milyonlarca emekli, dul, yetim ve yaşlılık aylığı alan yurttaşımız 8.500 TL bayram ikramiyesi alarak bir nebze de olsa rahatlamış olacaktır.”

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin