Emeklinin gözü bu müjdedeydi: 25 bin TL promosyon. EYT çıktı nisan ayında maaşlar alınıyor. EYT emeklisi ve emekliler için yeni promosyon rakamları açıklanıyor

Ve beklenen oldu, EYT düzenlemesi nihayet kabul edildi. Nisan ayında maaşlarını almaya hazırlanan emekliler için bankalar da harekete geçti, güzel haberler gelecek. Şu anda 7500 ile 10 bin lira arasında olan emekli promosyonları 25 bin lirayı bulacak. Açıklama TÜRKONFED'den geldi.

Google Haberlere Abone ol
Emeklinin gözü bu müjdedeydi: 25 bin TL promosyon. EYT çıktı nisan ayında maaşlar alınıyor. EYT emeklisi ve emekliler için yeni promosyon rakamları açıklanıyor

EYT'liler uzun bir savaşım ve uzun bir bekleyişin peşinden muradına erdi. Emeklilikte Yaşa Takılanlar olarak malum ve EYT olarak kısaltılan düzenleme yürürlüğe girdi.

8 Eylül 1999 öncesi sigorta girişi yapılmış olan ve yaş haricinde emeklilik için tüm gerekleri karşılayan çalışanlar EYT'nin yasalaşmasıyla emekli olma hakkını kazanmıştır.

Mart ayında başvurusunu icra eden tüm EYT'liler Nisan ayından itibaren emekli maaşı almaya başlamış olacak. Emekli maaşını hangi bankadan aldığına nazaran de o bankanın promosyonundan faydalanabilecek. Bu nedenle bankalar içinde kıyasıya bir promosyon kampanyası yarışı başladı. Milyonlarca EYT'linin tercihi olma şansını yitirmek istemeyen bankalar her geçen gün daha cazip bir kampanyayla bu milyonlarca emekliyi kendi satın alan portföyüne kazandırmak için çabalıyor.

EN YÜKSEĞİ 10 BİN LİRA ANCAK...

Hangisi daha yüksek oranda promosyon verirse o bankayı tercih edecek olan EYT'liler için şimdiye kadar meydana getirilen promosyon kampanyaları 7 bin 500 TL ile 8 bin 500 TL içinde değişiyordu. Ancak Nisan ayı yaklaştıkça yarış da kızıştı ve kampanyalar bir bir güncellenmeye başladı. Promosyon tutarlarında son sayı 10 bin liraya kadar terfi etti.

Şu anda emekliler 3 yıl süresince aynı bankada kalma sözü verirse en yüksek 10 bin liralık promosyon alabilecek. EYT'de hemen hemen maaşlar alınmaya başlanmadan promosyon ücretleri kıyaslanmaya başlandı.

EYT sonrası İş Bankası, Garanti BBVA, Ziraat Bank, Halkbank, Vakıfbank, Yapı Kredi, Denizbank, Akbank, ING, QNB Finansbank benzer biçimde bankaların emekli promosyonuna getireceği güncellemeler merak ediliyor.

EKONOMİK ŞARTLAR DİKKAT ALINARAK HESAPLANMALI

Emekli promosyonu için bir bankayı seçip imza atacak olan EYT'lilerin dikkat etmesi ihtiyaç duyulan en mühim hususlardan biri kampanya şartlarına dikkat etmek.

Bazı bankalar fazla koşul koşmazken bazıları ise oldukça daha bağlayıcı şartlar öne sürebiliyor.

Maaşınızı alırken bir banka seçmek durumunda olsanız da bu bankayı daha sonrasında değişiklik yapma şansınız da var. Maaşınızı taşımanız ve söz vermeniz durumunda ise yüksek promosyon kampanyalarından faydalanabileceksiniz.

25 BİN LİRAYI BULABİLİR

Promosyon teklifini hemen hemen açıklamayan bankaların da ilerleyen günlerde yüksek promosyon tutarlarıyla bu yarışa dahil olması umut ediliyor.

TÜRKONFED Bankacılık Komisyonu Başkanı Hüseyin Ölmez mevzu hakkında TV100’e yapmış olduğu açıklamada şu ifadeleri kullandı: “Şu anda promosyonlar 7 bin 500 lira ile 10 bin lira arasındadır. Önümüzdeki günlerde bu rekabet kızışacak ve sayı 25 bini bulacak diye düşünüyorum. Çünkü 2 milyon 500 bin yeni satın alan her ay 14 milyar TL ucuz kaynak bankalara aktarılacak. Bu bankalar için mühim bir kaynak. Sadece verilen promosyon değil bankanın sağlayacağı öteki ek avantajların da değerlendirilmesi lazım.”

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin