Emeklilik bekleyen milyonlarca EYT'liye müjde! 'EYT 2023'e kaldı' denilmişti; Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Türkmenistan ziyareti öncesi kritik EYT açıklaması

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkmenistan ziyareti öncesi emeklilikte yaşa takılanlar (EYT) ile ilgili müjdeyi verdi. EYT'nin 2023'e kaldığı kulislere yansımıştı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin EYT için ay sonunu işaret etmişti. Devlet Bahçeli de aralık sonunu işaret etmişti. Erdoğan, Bahçeli görüşmesi sonrası milyonlarca EYT'li için müjdeyi verdi.

Google Haberlere Abone ol
Emeklilik bekleyen milyonlarca EYT'liye müjde! 'EYT 2023'e kaldı' denilmişti; Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Türkmenistan ziyareti öncesi kritik EYT açıklaması

Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) ile ilgili düzenlemede son dakika gelişmesi yaşandı. Yaklaşık 1,5 milyon kişinin merakla beklediği düzenlemenin takvimi belli oldu. AK Parti kaynaklardan yapılan açıklamaya göre düzenleme ocak ayına sarktığı açıklanmıştı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin sabah saatlerinde yaptığı açıklamada aralık sonuna yetiştirmeye çalışacaklarını söylemişti.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ekim ayının başında, ''Ümit ediyorum ki bu yıl bitmeden bu yara kapanacak, bu adaletsizlik köklü bir çözümle buluşturulacaktır'' açıklamasını yapmıştı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Bahçeli ile 50 dakikalık bir görüşme yaptı. Erdoğan görüşmeden Türkmenistan'a gitmek üzere ayrıldı. Erdoğan Türkmenistan ziyareti öncesi açıklamalarda bulundu. Erdoğan milyonlarca emeklilik bekleyen EYT'liler için şu müjdeyi verdi:

Öncelikle EYT konusunda bu ay sonuna kadar bu işi neticelendireceğiz. Şu anda ilgili bakan arkadaşlarım çalışmaları sürdürüyor. İnşallah ay sonuna kadar bunu karara bağlayacağız. 2023'e masamızdan bunu kaldırarak inşallah girmiş olacağız, olay bu.

DEVLET BEYLE KONUŞTUK

Cumhur İttifakı olarak Devlet Beyl'le etraflıca birçok konuyu konuştuk. İkimizin oyu parlamentoda anayasa değişikliğine yeterli değil. Gerek başörtüsü meselesi gerek aile konusu bu konularda anayasa değişikliği hususunda parlamentodaki diğer partilerin destek vermesi işi kolay kılacaktır.

Grubumuz Cumhur İttifakı ile çalışmaları yürütüyor. Temennimiz odur ki, parlamentodaki diğer partilerin vereceği destekle anayasa değişikliğini bu şekilde yapalım.

 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin