Emeklilere seyyanen zam beklentisi. Devlet Bahçeli'den sonra HÜDA PAR da emeklilere seyyanen zam istedi

HÜDA PAR Genel Başkanı ve İstanbul Milletvekili Zekeriya Yapıcıoğlu, emekli maaşlarına en az 5 bin lira seyyanen zam yapılması gerektiğini söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Emeklilere seyyanen zam beklentisi. Devlet Bahçeli'den sonra HÜDA PAR da emeklilere seyyanen zam istedi

Yapıcıoğlu, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, Birleşmiş Milletler tarafından güvenli bölge olarak ilan edilen Bosna Hersek'in doğusundaki Srebrenitsa'da 28 yıl önce bugün aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu 8 binden fazla masum sivilin katledildiğini belirtti.


Sadece inancı ve etnik kimliği nedeniyle katliama uğrayan masumları rahmetle andığını ifade eden Yapıcıoğlu, soykırımın faillerini ve destekçilerini lanetledi.

Emekli maaşlarına seyyanen zam yapılmalı

Memur ve emekli maaşlarına yapılacak olan zamları da değerlendiren Yapıcıoğlu, "Özellikle emeklilerin maaş artışının yeterli olmadığı bize göre tartışmasızdır. Bizim teklifimiz; emeklilere de memurlara yapıldığı gibi seyyanen zam yapılmasıdır. Bütçe imkanlarına göre bu rakam en az 5 bin lira olmalıdır." dedi.

"İsveç'in NATO üyeliğine izin verilmemeli"

Yapıcıoğlu, yaşanan son gelişmeler ışığında Türkiye'nin, İsveç'in NATO üyeliğine onay vereceğini savunarak, "Türkiye, elinde imkan varken İsveç'in NATO üyeliğine izin vermemelidir. İsveç'in Türkiye'ye vermiş olduğu sözleri tutacağına dair bizim inancımız yoktur" ifadelerini kullandı.

 

 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin