Emeklilere müjde. Yakın zamanda bir iyileştirme yapılacak. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Işıkhan açıkladı

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, emekli maaşlarına iyileştirme yapılacağı müjdesini verdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan bu konuda talimat aldıklarını söyleyen Işıkhan, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile görüşme halinde olduklarını belirterek “Yakın zamanda bir iyileştirme söz konusu. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatı ile bu olacak. Biz şu anda çeşitli alternatifler üzerinde çalışıyoruz” dedi.

Google Haberlere Abone ol
Emeklilere müjde. Yakın zamanda bir iyileştirme yapılacak. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı  Işıkhan açıkladı

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan’dan AK Parti'nin 4'üncü Olağanüstü Büyük Kongresi’nde emekli maaşı ve asgari ücretle ilgili önemle açıklamalarda bulundu.

"Yakın zamanda bir iyileştirme söz konusu"  

Bakan Işıkhan, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın emekli maaşlarının iyileştirmesi talimat verdiğini ifade etti.  Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile görüşme halinde oldukların ifade eden Bakan Işıkhan şöyle konuştu: "Yakın zamanda bir iyileştirme söz konusu. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatı ile bu olacak. Biz şu anda çeşitli alternatifler üzerinde çalışıyoruz. Gelecek yıl 16 milyon emeklimiz olacak. Bunların ihtiyaçlarını karşılamak zaten sosyal devletin görevi. Ben biraz sabırlı olmalarını rica ediyorum. Bu yönde çalışmalarımız var. Bunları Kabine'de arz edeceğiz ve tartışıp ondan sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan bunu kamuoyu ile paylaşacak.

Bu konuda bir tarih söylemek yanlış olabilir ama ekim ayında Meclis'in açılmasıyla çalışmalarımızı hızlandırdık. Cumhurbaşkanı Erdoğan talimatı verdi, 16 milyon emeklimizi düşünmek zorundayız. Emek vermiş toplumun gelişmesine katkı sağlamış büyüklerimizi mutlaka desteklemek zorundayız.”

Asgari ücret açıklaması

Bakan Işıkhan, asgari ücret konusunda ise şunları dile getirdi:

 “Çalışma hayatı çok dinamik. Sorunlar ortaya çıktıkça, ihtiyaçlar doğdukça biz de bakanlık olarak bu sorunları çözmek zorundayız. Aralık ayında asgari ücretin gözden geçirilmesi için toplantılar yapacağız. Asgari ücret bizim için çok önemli. Temmuz 2024'te kadar geçerli olacak asgari ücreti uzlaşı ile belirlemek istiyoruz. Enflasyona karşı vatandaşlarımızı koruyacağız işverenlerimizi destekleyeceğiz.”

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin