Emeklilere bin liralık destek ödemesi yapılacak. Belediye açıkladı. İşte emeklilere bin liralık destek ödemesi şartları

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nın 100. yılına özel emeklilere bin TL'lik destek ödemesi yapılacak. Belediye destek ödemesinin şartlarını duyurdu. İşte ayrıntılar...

Google Haberlere Abone ol
Emeklilere bin liralık destek ödemesi yapılacak. Belediye açıkladı. İşte emeklilere bin liralık destek ödemesi şartları

Mezitli Belediyesi tarafından yapılan açıklamaya göre Türkiye'deki mevcut ekonomik durumda emeklilerin hayatını kolaylaştırmak için özel destek paketi oluşturuldu.

Mezitli ilçesinde ikamet eden, 65 yaşını doldurmuş ve 8 bin TL'nin altında maaş alan emeklilere bin TL'lik ödeme yapılacak. Belli kriterdeki emeklilere özel olarak sunulan paket sayesinde, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramının 100 yılına özel 1000 TL destek sağlanacak.

Öte yandan emekli olmayıp 65 yaş üstü yaşlılık aylığı alanlar da bin TL'lik ikramiyeden yararlanacak.

"EN BÜYÜK SIKINTILARI EMEKLİLERİMİZİN ÇEKTİĞİNİ ÇOK İYİ BİLİYORUZ"

Yardımların her ay düzenli bir şekilde yapılmasını amaçladıklarını kaydeden Başkan Tarhan, “Mezitli, Türkiye’nin en hızlı gelişen ilçelerinden birisi. Mezitli'nin nüfusu 226 bin, bu nüfusun 5’de 1’i kadar emekli yaşıyor. Belediyemizin temel hizmetlerinin yanında halkımızın ihtiyaç duyduğu sosyal ve ekonomik sorunları da her zaman ön planda tutuyoruz. Emeklilerimizi düşünmek zorundayız. Toplumumuzun en büyük sıkıntılarını emeklilerimizin çektiğini çok iyi biliyoruz. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramımızın 100. yılına özel yapacağımız maddi destek, özellikle ekonomik zorluklarla mücadele eden emekliler ve 65 yaş alığı alanlar için bir küçük ölçüde de olsa can suyu olacaktır. Bu rakamın yeterli olmadığını biliyoruz. Önümüzdeki hedefimiz bu yardımın her ay emeklilerimize ödenmesi yönünde olacaktır" ifadelerini kullandı.

Mezitli Belediyesi tarafından başlatılan çalışma nedeniyle memnuniyetini dile getiren emekliler ise Belediye Başkanı Neşet Tarhan'a teşekkür etti ve verilen desteğin küçük te olsa bir ihtiyaçlarını karşılayacağını belirtti.

Kaynak: İHA
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin