Emeklilere 2 Bin TL uyarısı. BDDK'dan emekli vatandaşlara uyarı geldi, gelen SMS'lerle ilgili dikkatli olunması istendi

Emekli vatandaşlara flaş bir uyarı geldi. Dolandırıcıların son kurbanı emekliler ve emeklilerin aldığı ücretler oldu. Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu da harekete geçti ve bir duyuru paylaştı. Emeklilere gelen '2 Bin TL yatırıyorlar' mesajlarına karşı emeklilerin dikkatli olunması istendi ve BDDK'nın bu yönden bir kararının olmadığı belirtildi. İşte emekliler ile ilgili yapılan dolandırıcılık ve BDDK'dan gelen o uyarı.

Google Haberlere Abone ol
Emeklilere 2 Bin TL uyarısı. BDDK'dan emekli vatandaşlara uyarı geldi, gelen SMS'lerle ilgili dikkatli olunması istendi

Bankalar, 2017’den bu yana emekli maaşı ödedikleri müşterilerine 3 yılda bir promosyon adı altında belli bir miktarda ödeme yapıyor.

Ancak son dönemlerde vatandaşlar arasında ‘promosyonların’ arttığına yönelik mesajlar dolaşmaya başladı.

Hürriyet gazetesindeki habere göre BDDK kaynakları ise vatandaşların bu mesajlara itibar göstermemesi gerektiğine dikkat çekti.

Son günlerde birçok vatandaşa gelen, BDDK’nın kararı doğrultusunda emekli maaşı banka promosyonunda zamlı ödeme alınabileceği mesajıyla ilgili uyarı geldi.

BDDK kaynakları böyle bir kararın bulunmadığını belirterek, mağduriyet olmaması için dikkatli olunmasını istedi. Bankaların ise emekli aylıklarını taşımak isteyenlere yönelik kampanyaları sürüyor.

Emeklilere 2 Bin TL uyarısı. BDDK'dan emekli vatandaşlara uyarı geldi, gelen SMS'lerle ilgili dikkatli olunması istendi

Bu arada SGK ile protokol çerçevesinde 2017 yılından bu yana bankaların emekli maaşlarına yapılan promosyon ödemeleri ise devam ediyor. Kamu ve özel bankalar promosyon ödemelerinin miktarını kendileri belirliyor.

 

'2 BİN YATIRACAKLAR' MESAJI 

Son dönemde özellikle emeklilere gelen mesajlarda, “Emekli maaşı alan veya yakınları emekli maaşı alan arkadaşlar... 08 Kasım’da BDDK promosyon güncellemeleri ile ilgili bir karar aldı. BDDK kararıyla emeklilere promosyon güncellemesi yapılıyor. Maaş aldığınız bankaya gidip promosyon güncellemesi yapılmasını istiyorsunuz. Önce hak edilmemiş bakiyeyi kesip, sonra 2 bin TL yatırıyorlar. İstemezseniz yapmıyorlar. Otomatik bir uygulama değil. Son tarih 30 Aralık” yazıyor.

 

BDDK yetkilileri ise kurumun maaş promosyonlarıyla ilgili herhangi bir düzenleme veya karar hazırlığının ya da son dönemde bankalara bu yönde iletilen bir bilginin bulunmadığını vurguladı. Kamuoyunda sosyal medya ve telefon yazışmaları yoluyla yapılan mesajların da doğru olmadığını ifade ettiler.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin