Emekliler Kartal'da miting yaptı. En düşük emekli maaşı, EYT ve kıdem tazminatı gündemde yer aldı. DİSK'ten açıklamalar

Emekliler Temmuz 2023 zammında maaşlarına zam alamadığı için İstanbul'da 24 Eylül 2023 Pazar günü saat 13.00'da miting düzenleme kararı aldı. En düşük emekli maaşı, EYT ve kıdem tazminat konu başlıklarından olacak. İşte ayrıntılar.

Google Haberlere Abone ol
Emekliler Kartal'da miting yaptı. En düşük emekli maaşı, EYT ve kıdem tazminatı gündemde yer aldı. DİSK'ten açıklamalar

Emekliler Temmuz 2023 zammında yüzde 25'lik zam almıştı. Ancak yüzde 25'lik zam kök maaşa yapıldığı için birçok emekli 7500 TL maaş almaya devam ediyor.

Maaş zammından yararlanamayan emekliler ve EYT sonrası bir gün farkla emekli olma hakkı 20 sene ertelenenler miting yapma kararı aldı.

Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu’nun (DİSK) çağrısıyla 24 Eylül'de gerçekleştirilecek Kartal Meydanı'ndaki mitinge emekli dernekleri de katılacak. 

EMEKLİ MAAŞININ ASGARİ ÜCRETE ÇIKARILMASI VE EYT KONUSU 

Mitingde,  ‘en düşük kök aylığı ile emekli ikramiyelerinin asgari ücret seviyesine çıkarılması’ ve ‘tüm emekli aylıklarının da en az asgari ücrete yapılan zam oranında artırılması’ isteniyor. Bununla birlikte 8 Eylül 1999 tarihinden sonra işe başlayanlar için adil bir kademeli geçiş sistemi talep ediliyor.

Emekliler Kartal'da miting yaptı. En düşük emekli maaşı, EYT ve kıdem tazminatı gündemde yer aldı. DİSK'ten açıklamalar

EN DÜŞÜK EMEKLİ AYLIĞI ASLINDA 7500 DEĞİL 4500 TL

Kök aylıklar 4500 TL iken emeklilere hazine desteğiyle 7500 TL maaş veriliyor. Bu kapsamda en düşük emekli maaşının en az asgari ücret düzeyine çıkarılması ve geri kalan tüm emekli aylıklarına yapılacak zam oranın en az asgari ücrete yapılan artış oranında yükselmesi talep ediliyor.

Emekliler Kartal'da miting yaptı. En düşük emekli maaşı, EYT ve kıdem tazminatı gündemde yer aldı. DİSK'ten açıklamalar - Resim : 2

DİSK'TEN AÇIKLAMA

DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu mitingde yaptığı konuşmada, "Bugüne kadar kıdem tazminatını fona devretmek için düğmeye basan çok bakanlar, başbakanlar gördük. Ama onların hepsi Türkiye işçi sınıfının, sendikaların, DİSK'in duvarlarına çarpıp geri döndüler. Yeniden gündeme getirirlerse DİSK olarak tüm gücümüzle sonuna kadar savunacağız" ifadelerini kullandı.

Emekliler Kartal'da miting yaptı. En düşük emekli maaşı, EYT ve kıdem tazminatı gündemde yer aldı. DİSK'ten açıklamalar - Resim : 3

Konuşmalarına devam eden Çerkezoğlu, “Emeklilerin bir gün, bir saat bile bekleyecek tahammülü kalmadı.” dedi.

 Emekliler Kartal'da miting yaptı. En düşük emekli maaşı, EYT ve kıdem tazminatı gündemde yer aldı. DİSK'ten açıklamalar - Resim : 4

"TÜRKİYE'DE EMEKLİ OLMAK ZOR"

Geçtiğimiz günlerde DİSK tarafından yapılan açıklamada ise şu sözler sarf edildi: "Türkiye’de emekli olmak zor; emekliyken insanca yaşamak daha da zor. On yıllar boyunca bu ülkenin tüm değerlerini ve tüm güzelliklerini üretenler, yaşları ilerlediğinde insanca yaşayamıyor."

 Emekliler Kartal'da miting yaptı. En düşük emekli maaşı, EYT ve kıdem tazminatı gündemde yer aldı. DİSK'ten açıklamalar - Resim : 5

Emekliler Kartal'da miting yaptı. En düşük emekli maaşı, EYT ve kıdem tazminatı gündemde yer aldı. DİSK'ten açıklamalar - Resim : 6

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin