Emekliler isyanda! Bütün milletvekillerine mektup gönderdiler: Artık takatimiz kalmadı

Emekli maaşlarına zam uzun zamandır gündemde. Henüz maaşlarla ilgili bir gelişme yaşanmadı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve MHP lideri Devlet Bahçeli son olarak yaptıkları açıklamalarda bu konu üzerine çalışıldığını söylediler. Fakat emekliler isyan etti. "Artık takatimiz kalmadı" dediler.

Google Haberlere Abone ol
Emekliler isyanda! Bütün milletvekillerine mektup gönderdiler: Artık takatimiz kalmadı

Türkiye Emekliler Derneği (TÜED), Türkiye Büyük Millet Meclisi’ndeki tüm milletvekillerine emekli maaşlarına zam yapılması talebiyle mektup gönderdi. TÜED Genel Başkanı Kazım Ergün imzasıyla gönderilen mektupta, yaklaşık 6 milyon emeklinin en düşük emekli aylığı olan 7 bin 500 lirayla geçinmek zorunda kaldığının altı çizildi.

Ergün, temmuz ayındaki yüzde 25’lik zammın emeklileri hayal kırıklığına uğrattığını vurgulayan Ergün, "Emeklilerimizin yıl sonunu veya 2024 bütçesini bekleyecek, sabrı da takati de kalmamıştır. En düşük emekli aylığının hiç olmazsa asgari ücret seviyesine çekilmeli ve 7 bin 500 lira üzerinde aylık alanlara da en az 8 bin lira seyyanen zam yapılmalıdır" ifadelerini kullandı.

BAHÇELİ DE ZAM İSTEMİŞTİ

Cumhur İttifakı paydaşı MHP lideri Devlet Bahçeli dün yaptığı grup toplantısında özellikle bu konunun altını çizmiş, "Sayıları 16 milyonu bulan emeklilerimizin insanca ve huzur içinde yaşayacakları bir ücret düzeyine kavuşmalarından başka seçenek kalmamıştır. Emekli maaşlarına enflasyon üzerinde zam verilmesi, hatta zammın kök ücrete yansıtılması samimi dileğimiz ve beklentimizdir. Ayrıca küçük ölçekli iş yapan esnaflarımızla çiftçilerimizin prim yükünün hafifletilmesi, ev hanımlarına sigorta desteği sağlanması hususunda üzerimize düşen sorumluluğu yerine getireceğiz. Bu çerçevede küçük esnafın emeklilik gün sayısı 7200'e indirilmelidir. Cumhuriyet'in 100. yıl dönümü şerefine memurlarımızdan işçilerimize, emeklilerimizden esnaflarımıza, çiftçilerimizden dar ve orta gelirli insanlarımıza varıncaya kadar sosyal ve ekonomik yönden hepsinin yüzünü güldürmek boynumuzun borcudur" demişti.

 

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin