Emekli ve memur maaşları ne kadar oldu. 2023 emekli ve memur maaş zammı ne zaman açıklanacak. Emekli ve memur maaşlarına yüzde kaç zam gelecek?

Emekli ve memur maaş zammı araştırmaları hız kazandı. 2023'ün ikinci yarısında uygulanacak olan asgari ücret belli oldu. 8 bin 500 TL olarak verilen asgari ücret temmuz ayı itibarıyla 11 bin 402 TL olacak. Peki emekli ve memur maaşları ne kadar oldu? 2023 emekli ve memur maaş zammı ne zaman açıklanacak? Emekli ve memur maaşlarına yüzde kaç zam gelecek?

Google Haberlere Abone ol
Emekli ve memur maaşları ne kadar oldu. 2023 emekli ve memur maaş zammı ne zaman açıklanacak. Emekli ve memur maaşlarına yüzde kaç zam gelecek?

Emekli ve memur maaşlarına yapılacak zam oranı yeni asgari ücretin belli, olmasıyla merak konusu oldu.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan asgari ücrete yüzde 34 zam yaptıklarını duyurdu.

Peki emekli ve memur maaşları ne kadar oldu? 2023 emekli ve memur maaş zammı ne zaman açıklanacak? Emekli ve memur maaşlarına yüzde kaç zam gelecek?

EMEKLİ VE MEMUR MAAŞLARI NE KADAR OLACAK?

Memur ve emekliler yılda iki defa enflasyon farkına göre zam alıyor. Emekli ve memur maaş zammı için gözler 6 aylık enflasyon rakamlarına çevrildi. Haziran ayı enflasyonu 3 Temmuz'da açıklanacak. Böylelikle 6 aylık enflasyon farkı ortaya çıkacak ve emekli memurların alacağı zam oranı belli olacak.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan en düşük emekli maaşının 22 bin TL seviyesine yükseleceğini belirterek, "En düşük memur maaşını 22 bin TL seviyesine yükseltiyoruz. Maaşlardaki bu artışları otomatik olarak memur emeklilerimize de yansıtıyoruz. Temmuz ayına kadar çalışmaları tamamlayacağız. Birinci dereceye inen ve şartları tutan tüm memurlarımızın 3600 ek gösterge hakkından yararlanabilmesini de temin edeceğiz." demişti. 

Zamlı maaşlar temmuz ayı itibarıyla hesaplara yatmaya başlayacak.

2023 İLK 5 AYLIK ENFLASYON YÜZDE KAÇ OLDU?

Ocak ayı enflasyon oranı yüzde 6.65

Şubat ayı enflasyon oranı yüzde 3.15

Mart ayı enflasyon oranı yüzde 2.29

Nisan ayı enflasyon oranı yüzde 2.39

Mayıs ayı enflasyon oranı yüzde 0.04

İlk 5 aylık enflasyon yüzde 15.26 olarak gerçekleşti.

BAKAN IŞIKHAN'DAN ASGARİ ÜCRET AÇIKLAMASI

Toplantının ardından açıklama yapan Bakan Işıkhan şu ifadeleri sarf etti:

"Türk-İş ve TİSK başkanlarına görüşmelerdeki uzlaşmacı yaklaşımları için teşekkür ediyorum. TİSK Başkanı çalışma hayatı olmak üzere son dönemde ortaya koyduğu fayda odaklı yaklaşımıyla birçok icraata imza attı. Asgari ücrete vergi muafiyeti, beyaz bayrak uygulaması, istihdam teşvikleri bunlardan birkaçıdır. Türk-İş başkanına gösterdiği samimi yaklaşım ve yapıcı tutum için şükranlarımı arz ederim. 

Emekçilerimiz başta olmak üzere tüm sektörleri ilgilendirecek netice Sayın Cumhurbaşkanımızın vatandaşları enflasyona ezdirmeme kararlılığı açısından önem arz etmektedir. 

Yeni asgari ücretin bayram öncesinde hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum. Komisyon çalışmaları işçi ve işveren taraflarının uzlaşmasıyla sonuçlandı. 2023'ün ikinci yarısında brüt 13 bin 14 net asgari ücret 11 bin 402 lira olarak belirlendi. Yüzde 34 artış yapıldı. 400 TL olarak uygulanan asgari ücret desteği 500 TL olarak uygulanmaya devam edecek."

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin