Emekli promosyonları yüzde 114 artacak mı? En düşük emekli maaşları Aralık 2022 sonrasında Nisan itibariyle yüzde 114 arttı: Peki bu artış promosyonlara yansıyacak mı? Emekli promosyonunda son gelişme

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın geçen hafta açıkladığı en düşük emekli aylığı 7 bin 500 lira olması konusundaki yasal düzenleme TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'ndan geçti. Yaklaşık 8.8 milyon emekliyi direkt etkileyen karar sonrası gözler bankalara çevrildi. Aralık 2022'den bu güne kadar en düşük emekli aylığı yaklaşık yüzde 114 arttı; peki banka promosyonları da yüzde 114 artacak mı? Türkiye Emekliler Derneği flaş bir açıklama yaptı.

Google Haberlere Abone ol
Emekli promosyonları yüzde 114 artacak mı? En düşük emekli maaşları Aralık 2022 sonrasında Nisan itibariyle yüzde 114 arttı: Peki bu artış promosyonlara yansıyacak mı? Emekli promosyonunda son gelişme

EmCumhurbaşkanı Erdoğan'ın geçen hafta açıkladığı en düşük emekli aylığı 7 bin 500 lira olması konusundaki yasal düzenleme TBMM'den geçerek yasalaştı. Yaklaşık 8.8 milyon emekliyi direkt etkileyen karar sonrası gözler bankalara çevrildi. Aralık 2022'den bu güne kadar en düşük emekli aylığı yaklaşık yüzde 114 arttı; peki banka promosyonları da yüzde 114 artacak mı? Türkiye Emekliler Derneği flaş bir açıklama yaptı.

 Türkiye Emekliler Derneği Genel Başkanı Kazım Ergün, "En düşük emekli aylığı Aralık 2022'ye göre yaklaşık yüzde 114 artırılmış olacak. Banka promosyonu da bu oranda artırılmalı" ifadelerini kullandı.

KESENİN AĞZINI AÇMALILAR 

TÜED Genel Başkanı Kazım Ergün, emeklilerin banka promosyonu hakkından yararlanmaları için 10 yıl mücadele yürüttüklerini belirterek, bunun sonucu olarak emeklilere 2015'ten itibaren banka promosyonu verildiğini söyledi.

En düşük emekli aylığının 7 bin 500 liraya yükseltilmesiyle banka promosyon miktarlarının da artırılması gerektiğini ifade eden Ergün, "Yeni rakamla en düşük emekli aylığı Aralık 2022'ye göre yaklaşık yüzde 114 artırılmış olacak. Bankalar kesenin ağzını açmalı, promosyon da bu oranda artırılmalı. Kamu bankaları da bu rekabette geride kalmamalı" dedi.

EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI NE KADAR OLDU?

En düşük emekli maaşının 7 bin 500 liraya çıkarılması ve geçici işçilere kadro düzenlemesini içeren kanun teklifi, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda kabul edildi.

AK Parti Grup Başkanı İsmet Yılmaz, Genel Başkanvekili Binali Yıldırım ve grup başkanvekillerinin imzasını taşıyan İstiklal Madalyası Verilmiş Bulunanlara Vatani Hizmet Tertibinden Şeref Aylığı Bağlanması Hakkında Kanun ile Bazı Kanunlarda ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi ile muharip gazilerin aylıkları arasındaki farklılıklar giderilecek ve asgari ücretin net tutarında aylık ödenecek.

AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, 18 maddelik yasa teklifiyle ilgili komisyona sunum yaptı. Elitaş, en düşük emekli maaşına ilişkin, "Sayın Cumhurbaşkanı'mızın verdiği müjde kapsamında en düşük emekli maaşı, 7 bin 500 liraya çıkacak. Bu kapsamda bundan en çok faydalanacaklar; hem Bağ-Kur'lular hem de SSK'lılar olacak. Bu yıl emekli olacağı düşünülen 2 milyon 250 bin EYT'li vatandaşımızın da en düşük emekli maaşı, 7 bin 500 lira olacak. Bu düzenlemeden 15 milyon vatandaşımız yararlanacak. Yine teklifimiz ile Ramazan ve Kurban Bayramı emekli ikramiyelerini 900 lira artırıyoruz. 1100 TL olan bayram ikramiyesi, 2 bin liraya çıkarılıyor" dedi.

 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin