Emekli olunca ne kadar maaş alırım. SGK açıkladı? EYT zamlı maaş hesaplama SGK. 4A,4B,4C emekli maaş hesaplama

EYT'nin TBMM'ye sunulması beklenirken, SGK da emekli maaş hesaplama sayfasını kullanıcıların hizmetine açtı. İşte 4A,4B,4C EYT maaşları hesaplama yöntemi...

Google Haberlere Abone ol
Emekli olunca ne kadar maaş alırım. SGK açıkladı? EYT zamlı maaş hesaplama SGK. 4A,4B,4C emekli maaş hesaplama

EYT düzenlemesiyle birlikte milyonlarca vatandaş, emeklilik hakkı elde etti. Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) düzenlemesinde emekli olmaya hak kazananlar, EYT kapsamında maaş hesaplaması yapmaya başladı. Emekli maaşı hesaplama ekranı SGK tarafından yeniden erişime açıldı. Peki, "2023 Ocak SSK ve Bağ-Kur zamlı emekli maaşı nasıl hesaplanır?", "Emekli olunca ne kadar emekli maaşı alırım?" İşte, haberin detayları...

Emeklilikte Yaşa Takılanlar, düzenlenmesinin yasalaşmasını bekleyen milyonlarca kişi, 'Bugün emekli olsam ne kadar maaş alırım?' sorusuna yanıt arıyor. Emekli olmaya hak kazanacak olan kişiler şimdiden SGK tarafından uygulamaya konan 'Emekli maaş hesaplama robotu'yla birlikte, yasa sonrası alacakları emekli maaşlarını hesaplayabiliyor.

SGK maaşı nasıl hesaplanır?

Emekli maaşı hesaplaması, çalışma günü, prim ödemesi gibi pek çok kritere göre değişiklik gösteriyor.Sosyal Güvenlik Kurumu da kendi sitesinde yer verdiği maaş ve emeklilik zamanı bilgileriyle birlikte, kesinlik içermeden emekli olduğunuzda alacağınız maaşı belirtiyor.

Emekli olsam ne kadar maaş alırım?

SGK tarafından uygulamaya konan 'Emekli olursam ne kadar maaş alırım' ekranıyla birlikte, EYT'li olmaya hak kazanacak kişiler maaşlarını hesaplayabiliyor.

4A EMEKLİ MAAŞI HESAPLAMA NASIL YAPILIR?

uyg.sgk.gov.tr/AylikHesap/ sayfasına girilip, sayfada istenen bilgiler giriliyor;

T.C Kimlik numarası,

SSK Sicil Numarası,

Baba adı,

Nüfus il,

Doğum tarihi bilgileri.

'Sorgula' butonuna basınca emeklilik hesaplaması yapılabiliyor.

2023 yılı Ocak dönemi aylık artışı verileri sisteme yükleninceye kadar uygulama geçici olarak kapatılmıştı. SGK tarafından uygulama bugün itibariyle açıldı.

4B EMEKLİ MAAŞI HESAPLAMA

uyg.sgk.gov.tr adresinde 4B emekli maaşı hesaplama sayfasına girilip, TC Kimlik numarası, kurum ve güvenlik kodu yazılınca emeklilik hesaplaması yapılabiliyor.

4C EMEKLİ MAAŞI HESAPLAMA

uyg.sgk.gov.tr/HizmetHesabi4c/ sayfasına girince şu bilgiler isteniyor:

Doğum tarihi,

Cinsiyet,

4A çalışma süresi

Başlangıç ve bitiş tarihi.

Hizmet türünü seçtikten sonra altta

EMEKLİ MAAŞ HESAPLAMA SAYFASI

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin