Emekli mirallere bildiri iddianamesi

Emekli Amirallerin yayınladığı bildiri sonrası haklarında iddianame hazırlandı. Savcı, emekli askerler hakkında, "Anayasal düzene karşı suç için anlaşmak" suçlamasından ceza istedi.

Google Haberlere Abone ol
Emekli mirallere bildiri iddianamesi

Emekli amirallerin yayımladığı "Montrö Bildirisi" hakkında iddianame hazırlandı.

Emekli amirallerin yayımladığı "Montrö Bildirisi" hakkında hazırlanan iddianame Ankara Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderildi. 

"Montrö Bildirisi"nde imzası bulunan emekli amirallere "Anayasal düzene karşı suç için anlaşmak" suçlamasından ceza istendi. Emekli amirallerin TCK'nın 316. maddesine göre 12'şer yıl hapsi istendi.

 

NE OLMUŞTU?

Emekli amirallerden Cem Gürdeniz, Mustafa Özbey ve Kadir Sağdıç'ın da bulunduğu 104 emekli amiral Montrö bildirisine imza atmıştı. Bu bildiri sorası 14 emekli asker gözaltına alınmış ardından tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmışlardı.

EMEKLİ AMİRALLERE 3 SORU

Soruşturmada emekli amirallere, bildirinin hazırlanma sürecinden, yayınlanan son içeriğinden, yayınlanacağı tarih ve saatten haberdar olup, olmadıklarının sorulmuştu.

Emekli amirallere, bildirinin hazırlanma sürecinden, yayınlanan son içeriğinden, yayınlanacağı tarih ve saatten haberdar olup, olmadıkları da sorulan sorular arasındaydı.

 

 

 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin