Emekli milletvekilleri isyan bayrağını açtı. AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş açıklama yaptı. Emekli milletvekilleri maaşlarına ek zam istiyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıkladığı memur ve emeklilerle ilgili yapılacak zamlarla birlikte memurlara enflasyon farkı dahil yüzde 30.5 zam verilecek. Emekliler ise sadece enflasyon oranında zam alacak, ek zamdan faydalanamayacak. Emekli milletvekilleri de bugün bir açıklama yaparak bütün emeklilerin yılbaşı ve yıl sonundaki enflasyon farkından yararlandığını belirtip, buna bir çözüm bulunmasını istedi. Açıklama AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş'tan geldi.

Google Haberlere Abone ol
Emekli milletvekilleri isyan bayrağını açtı. AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş açıklama yaptı. Emekli milletvekilleri maaşlarına ek zam istiyor

AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, "Bütün emekliler yılbaşı ve yıl sonundaki enflasyon farklarından faydalanırken sadece milletvekilleri bu farktan faydalanamıyor. Parlamenterler Birliği de 'milletvekillerine uygulanmaması haksızlık' diye ifade ettiler. Biz de 'görüşün, diğer siyasi partiler buna olumlu derlerse, ortak önerge vermeye razı olurlarsa biz üzerimize düşeni yaparız' dedik." dedi.

"Vali bizi geçiyor'' 

Elitaş, Parlamenterler Birliği'nin bu konuyu tüm partilerle görüştüğüne vurgu yaparak, "Milletvekili emekli maaşları 6'ncı, 7'nci sıradayken, şu anda 12, 13'üncü sıraya gelmişler. Emekli milletvekilleri, 'Vali ile bizim aramızda 2021 yılında 3 bin lira fark varken, 2022 sonunda vali bizi geçiyor' dediler. Dolayısıyla bütün partilerle görüşmüşler. Parlamenter Birliği bize de geldi. Biz de dedik ki 'Hak kaybı var. 13 milyon emekli bundan faydalanıyor. Sadece 2 bin milletvekili emeklisi yararlanamıyor. Bütün siyasi partiler ortak önerge verirse, biz de buna katılırız' dedik" ifadelerini kullandı.

 "Sadece milletvekilleri faydalanamıyor'' 

Elitaş, şu anda emekli milletvekili maaşının 2021 sonu itibarıyla 16 bin lira civarında olduğunu hatırlatarak, "Bütün emekliler yılbaşı ve yıl sonundaki enflasyon farklarından faydalanırken sadece milletvekilleri bu farktan faydalanamıyor. Parlamenterler Birliği de, 'milletvekillerine uygulanmaması haksızlık' diye ifade ettiler. Biz de 'görüşün, diğer siyasi partiler buna olumlu derlerse, ortak önerge vermeye razı olurlarsa biz üzerimize düşeni yaparız' dedik" diye konuştu. 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin