Emekli maaşlarına ek zam gelecek mi. 2023 zamlı emekli maaşları ne zaman yatacak. SSK, Bağ-Kur, 4A, 4,B, 4C emekli maaşı ödemeleri nasıl sorgulanır?

Emekli maaş zammı gündemdeki yerini koruyor. SSK, Bağ-Kur emekli maaşına yapılan zam oranları enflasyon gelişmelerinin ardından belli olmuştu. Bununla birlikte emekli maaşına yüzde 25 oranında zam gelmişti. Bu zamdan memnun olmayan vatandaşlar ek zam detaylarını sorguluyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan son kabine toplantısının ardından açıklama yaptı. Peki emekli maaşlarına ek zam gelecek mi? 2023 zamlı emekli maaşları ne zaman yatacak? SSK, Bağ-Kur, 4A, 4,B, 4C maaş sorgulama yöntemi.

Google Haberlere Abone ol
Emekli maaşlarına ek zam gelecek mi. 2023 zamlı emekli maaşları ne zaman yatacak. SSK, Bağ-Kur, 4A, 4,B, 4C emekli maaşı ödemeleri nasıl sorgulanır?

Emekli maaş zammı hakkında gelişmeler yakından takip ediliyor. 

Asgari ücret yeni dönem için 11 bin 402 TL olarak verilecekken en düşük memur maaşı 22 bin TL'ye çıktı. Emekli aylığında ise yüzde 25 oranında artış yapıldı. Böylece en düşük emekli maaşı 7 bin 500 TL olarak kabul edildi.

Emekliler maaş açıklamalarını yakından takip ederken Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yeni detay geldi. Peki emekli maaşlarına ek zam gelecek mi? 2023 zamlı emekli maaşları ne zaman yatacak? SSK, Bağ-Kur, 4A, 4,B, 4C maaş sorgulama yöntemi.

2023 ZAMLI EMEKLİ MAAŞLARI NE ZAMAN YATACAK?

Memur emeklileri maaşını her ayın 1'i ile 5'i arasında alıyor. Temmuz maaşları Kurban Bayramı'ndan önce ödenmişti. Bu sebeple maaşlar zamsız olarak hesaplara yattı. Yüzde 25 zam farklarının memur emeklilerine 24 - 28 Temmuz haftasında verilmesi bekleniyor.

SSK emeklileri maaşlarını 17 Temmuz itibarıyla almaya başladı. Ödemelerin ayın 25'ine kadar tamamlanması bekleniyor.

Ödemeler vatandaşların hesaplarına yatıyor.

EMEKLİ MAAŞINA EK ZAM GELECEK Mİ?

Cumhurbaşkanı Erdoğan emekli maaşlarına da değinerek şu açıklamayı yaptı: ”İstikrar güven ve sürdürülebilirlik ekseninde yolumuza devam edeceğiz. Yatırım kanalının lokomotifi olan öngörülebilirliği artırmak önceliğimiz arasında yer alıyor. Yaşanan güncel sıkıntıları görmezden gelmiyor üzerini örtmeye çalışmıyoruz. Refah seviyesi düşen ücretli kesimlerin kayıplarını telafi için bugüne kadar düzenleme yaptık. Bütçe imkanlarını soruna kadar zorlayan tasarruflarda bulunduk. Zaman zaman kısa süreli dengesizliklerin yaşandığının farkındayız. Kamu işçilerinin epeyce bir gecikmeyle yapılan toplu sözleşmelerine ortaya çıkan tablo memur maaşlarında ilave düzeltmeyi zorunlu kıldı. Asgari ücret ve emekli maaşları ile ilgili huzursuzluk ortaya açıktı. Kamu işçisi ve memuru nasıl ortada bırakmadıysak çalışanından emeklisine kimseyi mağdur bırakmadıysak mağduriyetin kalıcı olmasına rıza göstermeyiz.” 

Açıklamalarına devam eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Ek bütçede deprem bölgesinin kalkınmasını sağlayacak projelere verdik. Hem bütçe gelirlerini artırmaya hem de bütçe dışı kaynak sağlamaya yönelik çalışmalarımızın semerisini gördükçe kendini mağdur hisseden tüm kesimlerin gönlünü mutlaka alacağız." dedi ve "Bunu da çok gecikmeden yılbaşı civarı neticeye ulaştırmayı bekliyoruz. Milletimizin serinkanlı olarak bize güvenmelerine ve ülkelerinin geleceğine sahip çıkmayı istiyorum." diye ekledi.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin