Emekli maaşlarına büyük zam yolda. En düşük emekli maaşı ne kadar olacak?

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in ardından emekli maaşları ile ilgili bir açıklama da Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken'den geldi. Kırşehir'de ziyaretlerde bulunan Palandöken, "En az asgari ücret düzeyinde emekli aylığı almamız gerekiyor." dedi.

Google Haberlere Abone ol
Emekli maaşlarına büyük zam yolda. En düşük emekli maaşı ne kadar olacak?

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Türkiye çapında esnaf ziyaretlerinin ikinci turu kapsamında ziyaret ettiği Aksaray'da emekli maaşlarını gündeme getirmişti. Akşener, "Ey emekliler, söyleye söyleye 3 bin 500 liraya getirdiler. 1500 lira emekli maaşı alanlar vardı. Sizden öğrendim. Anlata anlata bir noktaya geldi ama bizim dediğimiz şuydu; en düşük emekli maaşı, asgari ücret kadar olmalıdır" ifadelerini kullanmıştı.

Akşener'in ardından Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken de, Kırşehir'deki ziyaretinde emekli maaşlarına dikkat çekti. Palandöken, "Biz sabahın seherinden gece geç saatlere kadar hizmet eden bir meslek grubuyuz. Yanımızda çalışanlar 8 saat çalışıp gidiyor ama biz 18 saat çalışıyoruz. Emekli olduğumuzda aldığımız maaş yanımızda çalışanın maaşıyla orantısız oluyor. Biz diyoruz ki en az asgari ücret düzeyinde emekli aylığı almamız gerekiyor" dedi.

Emekli maaşları ile ilgili hükümetinde bir adım atması bekleniyor. 2023'e girerken en düşük emekli maaşının asgari ücret seviyesine çıkarılabileceği ifade ediliyor.

 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin