Emekli maaşlarına büyük zam geliyor... TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken'den emekli maaşları için flaş talep. Palandöken 3600 ek göstergeyi örnek verdi, en az olması gereken Bağkur emekli maaşını açıkladı

Emekli maaşları üzerinden tartışmalar sürüyor. 3600 ek gösterge ile memur emeklilerin maaşlarına bir düzeltme yapıldı. Ancak 3600 ek gösterge düzeltmesi henüz maaşlara yansımadı. Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, Bağ-Kur emekli aylıklarında iyileştirme yapılması gerektiğini belirtti. Palandöken emekli maaşlarının en az asgari ücret kadar olması gerektiğini söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Emekli maaşlarına büyük zam geliyor... TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken'den emekli maaşları için flaş talep. Palandöken 3600 ek göstergeyi örnek verdi, en az olması gereken Bağkur emekli maaşını açıkladı

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, yaptığı yazılı açıklamada, Bağ-Kur'lu esnafın en fazla prim gün sayısıyla en düşük emekli aylığını aldığını, Bağ-Kur emekli aylıklarında memurlara yapılan ek gösterge düzenlemesi gibi bir iyileştirme yapılmasına ihtiyaç olduğunu söyledi.

Bağ-Kur emekli aylıklarının mevcut koşullarda çok düşük kaldığını belirten Palandöken şu açıklamayı yaptı:

"SSK'lı çalışanlar 7200 prim gün sayısıyla emekli olurken Bağ-Kur'lu esnaf ve sanatkarlarımız 9 bin prim gün sayısını doldurmak zorunda. Esnafımız hafta sonu demeden, bayram seyran demeden çalışmasına rağmen en düşük emekli aylığını alıyor. Yapılan son düzenlemeyle asgari ücret 5 bin 500 liraya çıkarılırken memurlar için de 3600 ek gösterge düzenlemesi yapıldı. Ancak 3 bin 500 liradan başlayan Bağ-Kur'lu çalışanların emekli aylıkları çok düşük. Toplumda en çok çalışan kesim olan, dükkanındaki ürünleri satarak geçimini sağlayan Bağ-Kur'lu esnafımız ile çiftçilerin emekli aylıkları asgari ücretin altında kalmamalı. Sosyal güvenlikteki norm birliğine göre SSK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı birleştiğine göre emekli aylıkları da eşitlenmeli. En uzun prim gün sayısını ödeyen Bağ-Kur'luların en düşük emekli aylığını alması anayasanın eşitlik ilkesine aykırı."

Palandöken'in zam talebi gerçekleşirse en düşük emekli maaşı, 5 bin 500 lira olacak. Bu şekilde Bağkur emeklisinin maaşına yüzde 50'nin üzerinde zam yansıyacak.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin