Emekli maaşlarına büyük zam! Erdoğan canlı yayında açıkladı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, canlı yayında emekli maaşlarına yapılacak zammı açıkladı. Erdoğan, en düşük emekli maaşının 7 bin 500 TL olacağını söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Emekli maaşlarına büyük zam! Erdoğan canlı yayında açıkladı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan canlı yayında, "Çalışmamızı yaptık, burada açıklayacağım. Güzel bir müjde vereyim. En düşük emekli maaşı 7 bin 500 olacak." açıklamasında bulundu.

En düşük emekli maaşı 5 bin 500 liraydı. En düşük emekli maaşına yüzde 36.4 zam yapılmış oldu.

BAKAN BİLGİN, TÜED'LE GÖRÜŞTÜ

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, Türkiye Emekliler Derneği'ni (TÜED) ziyaret ederek Başkan Kazım Ergün ve dernek yöneticileriyle görüştü. Bilgin, görüşme sonrası Ergün ile düzenlediği basın toplantısında, en düşük emekli aylığını yükseltecek alternatif modeller üzerinde çalıştıklarını, önerilerini en geç gelecek hafta başında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a sunacaklarını söyledi.

EMEKLİLER NE KADAR İSTEDİ?

Ergün, görüşmede, emeklilerin talep ve beklentilerini içeren 23 maddelik bir dosyayı Bakan Bilgin'e verdi. Dosyada, emeklilerin intibak sorununun çözülmesi, en düşük emekli aylığının asgari ücrete seviyesine yükseltilmesi, bayram ikramiyesinin en düşük emekli aylığına endekslenmesi ve seyyanen zamlarla emekliye refahtan pay verilmesi istendi.

Etiketler Erdoğan emekli maaş zam
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin