Emekli maaşına ek zam mı yapılacak. 2023 en düşük emekli maaşı ne kadar olacak. Emekli maaş zammı ne zaman açıklanacak?

Emekli maaşına ek zam konusu gündemdeki yerini aldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan emekli maaşlarında yeni düzenlemenin yapılabileceğinin söz konusu olduğunu belirtti. Emekli aylıklarına yapılan yüzde 25 zammın ardından ek zammın ne zaman ve ne kadar yapılacağı sorgulanıyor. Peki emekli maaşına ek zam mı yapılacak? 2023 en düşük emekli maaşı ne kadar olacak? Emekli maaş zammı ne zaman açıklanacak? İşte ayrıntılar.

Google Haberlere Abone ol
Emekli maaşına ek zam mı yapılacak. 2023 en düşük emekli maaşı ne kadar olacak. Emekli maaş zammı ne zaman açıklanacak?

Emekli maaşlarına 2023 Temmuz - Aralık dönemi için yüzde 25 oranında zam yapılmıştı.

Asgari ücretin yeni dönem için 11 bin 402 TL, en düşük memur maaşının ise 22 bin TL'ye yükseltilmesinin ardından emeklilere ek zam konusu gündemdeki yerini aldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, emeklilere ek zamma ilişkin merak edilen soruları yanıtladı.

EMEKLİ MAAŞINA EK ZAM MI YAPILACAK?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, emekli zammıyla ilgili şu açıklamaları yaptı;

"Emekliler noktasında yıl sonu itibarıyla yeniden bir değerlendirme yapmamız söz konusu. Memura, işçiye ve emekliye bütçe şartlarını zorlayarak yapabileceğimiz en iyi zammı yaptık.

Kimseyi enflasyona ezdirmeyeceğimize dair söz verdik ve şu ana kadar da ezdirmedik. SSK ve BAĞ-KUR emeklilerimize enflasyon zammına ilave refah payı verilerek zam oranını yüzde 25'e yükselttik. Memur emeklilerine de aynı şekilde yüzde 25 oranında zam yapıldı. Enflasyonun üzerinde artışlar yapıldı.

Biz memurumuza, çalışanımıza, emeklimize bu zamları yaparken, bazı fırsatçı, açgözlüler de adeta vatandaşın cebine elini uzatıyor. Bu fırsatçılara izin vermeyeceğiz. Ticaret Bakanlığımız, denetimlerini sıklaştırdı, cezai işlemleri artırıyoruz."

Bu açıklamaya göre emekli maaş zammı sene sonu itibarıyla yeniden değerlendirilecek.

EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI ŞUAN NE KADAR?

TÜİK haziran ayı enflasyon oranını açıklamasıyla birlikte ilk 6 aylık enflasyon oranı belli oldu. Ardından memur ve emekli maaş zammı ortaya çıktı.

Verilere göre SSK, Bağ-Kur emeklileri yılın ikinci yarısında maaşlarını yüzde 19.77 oranında zamlı alacaktı. Cumhurbaşkanı Erdoğan emekli maaşlarında ek iyileştirme yapılacağını belirtti. Emeklilere verilecek refah payı Meclis’te görüşülen torba yasaya dahil edildi.

Böylece SSK, Bağ-Kur ve emekli sandığı emeklileri yüzde 25 zam alacak. Yapılan yüzde 25 zam kök maaşa uygulanacak. Bu sebeple bazı emekliler yeni dönemde de maaşlarını 7 bin 500 TL olarak almaya devam edecek.

 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin