Emekli ikramiyesinin ödeneceği tarih belli oldu. İkramiye nereden alınacak? 4A, 4B, 4C tahsis numarasına göre 5 bin TL Cumhuriyet Bayramı ikramiyesi ödeme tarihleri

Emeklilere verilecek 5 bin TL'lik Cumhuriyet Bayramı ikramiyesinin ödeneceği tarih belli oldu. TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda kabul edilen Cumhuriyet Bayramı'nın 100. yılına özel verilecek 5 bin TL'lik ikramiye bir defaya mahsus ödenecek. Peki emekli ikramiyesi nereden alınacak? İşte 4A, 4B, 4C tahsis numarasına göre 5 bin TL Cumhuriyet Bayramı ikramiyesi ödeme tarihleri.

Emekli ikramiyesinin ödeneceği tarih belli oldu. İkramiye nereden alınacak? 4A, 4B, 4C tahsis numarasına göre 5 bin TL Cumhuriyet Bayramı ikramiyesi ödeme tarihleri

5 bin TL'lik emekli ikramiyesinin ne zaman yatırılacağı ve nereden alınacağı sorgulanıyor.

9 Ekim Kabine Toplantısı'nın ardından emekli ikramiyesi açıklaması yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Emeklilerimizi rahatlatacak yeni bir karar aldık. Emeklilerimize bir defaya mahsus 5 bin lira ödeme yapmayı kararlaştırdık." dedi.

Peki emekli ikramiyesi nereden alınacak? İşte 4A, 4B, 4C tahsis numarasına göre 5 bin TL Cumhuriyet Bayramı ikramiyesi ödeme tarihleri.

EMEKLİ İKRAMİYESİNİ KİMLER ALABİLECEK?

Emeklilere 5 bin TL'lik bayram ikramiyesi yapılacağını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Emeklilerimize bir defalığa mahsus olmak üzere 5 bin Türk Lirası ödemeyi kararlaştırdık. Hem emekli olup hem çalışanlar kapsam dışında olacak" dedi.

1-31 Ekim 2023 arası herhangi bir tarihte, sosyal güvenlik destek primine tabi olanlar dâhil, çalışması olanlar veya faaliyette bulunanlar ile yaşlılık aylığı almaktayken bu aylıkları kesilmeksizin ilgili düzenlemede sayılan iş yerlerinde çalışanlar ödeme kapsamında olmayacak.

EMEKLİ İKRAMİYESİNİ KİMLER ALAMAYACAK?

Habertürk'ten Ahmet Kıvanç'ın haberine göre, ödemeden yaklaşık 12.2 milyon emekli yararlanacak ve toplam maliyeti 61 milyar lira olacak.

Sosyal Güvenlik Kurumu’nun verilerine göre temmuz ayı itibarıyla dul ve yetimlerle birlikte toplam emekli sayısı 15 milyon 467 bin, dosya bazında emekli sayısı ise 14 milyon 667 bin kişi. Emeklilerden 1 milyon 776 bini sosyal güvenlik destek primi ödeyerek çalışmaya devam ediyor. Ayrıca SSK, BAĞ-KUR veya Emekli Sandığı’ndan emekli olduktan sonra BAĞ-KUR’a tabi olarak çalışmaya devam eden kişiler bulunuyor. BAĞ-KUR’lu olarak çalışmaya devam eden emeklilerden SGDP alınmıyor ancak bunların çalışmaya devam ettikleri SGK’ya bildiriliyor. Bu şekilde emekli olduktan sonra fiilen çalışmaya devam edenler 5 bin liralık ödemeden yararlanamayacak.

5 BİN TL CUMHURİYET BAYRAMI EMEKLİ İKRAMİYESİ ÖDEMELERİ NE ZAMAN?

Cumhuriyetin 100. yılına özel bir defaya mahsus olan 5 bin TL'lik emekli ikramiyesi ödemesinin kasım ayının ilk yarısında hesaplara yatırılması bekleniyor. 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin