Emekli ikramiyesi için rakam verdi. CHP'li Mustafa Sarıgül'den 29 Ekim'de verilmesi planlanan emekli ikramiyesi ile ilgili flaş çıkış

Cumhuriyet'in 100. yılı dolayısıyla 29 Ekim'de emeklilere verileceği iddia edilen emekli ikramiyesi ile ilgili bir çıkış da CHP'li milletvekili Mustafa Sarıgül'den geldi. Meclis'te düzenlediği basın toplantısında ekonomi ve hayat pahalılığı ile ilgili konuşan Sarıgül, "100'üncü yılda bir ikramiye verilecekse mutlaka bir asgari ücret düzeyinde olmalıdır" ifadelerini kullandı.

Google Haberlere Abone ol
Emekli ikramiyesi için rakam verdi. CHP'li Mustafa Sarıgül'den 29 Ekim'de verilmesi planlanan emekli ikramiyesi ile ilgili flaş çıkış

CHP Erzincan Milletvekili Mustafa Sarıgül, Cumhuriyet'in 100'üncü yılı dolayısıyla 29 Ekim'de emeklilere verileceği iddia edilen ikramiyenin en az asgari ücret düzeyinde olması gerektiğini söyledi.

Sarıgül, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, iktidarın, vatandaşların sorunlarına karşı duyarsızlığının devam ettiği, Türkiye'de özellikle enflasyon ve hayat pahalılığının her geçen gün arttığı değerlendirmesinde bulundu.

EN ÇOK EMEKLİLER EZİLİYOR

Hayat pahalılığı karşısında ezilen kitlelerin başında emeklilerin geldiğini dile getiren Sarıgül, "Şu anda emekliler, çarşıya, pazara rahat gidemiyor. Şimdi de 'anayasa' diyorlar. Anayasa değişince emeklinin karnı doyacak mı? Amaçları yerel seçime kadar kutuplaşmayı canlı tutmak, bu atmosferde seçimlere gitmek istiyorlar." diye konuştu.

En düşük emekli aylığının en az asgari ücret tutarında olması gerektiğini savunan Sarıgül, şunları kaydetti:

DİŞİNİN KOVUĞUNU DOLDURMAZ

"Siz emekliye 'ekim ayını bekle, yılbaşını bekle' diyorsunuz. Emeklinin bekleyecek hali kalmadı. En düşük emekli maaşını gelin asgari ücret düzeyine çıkaralım. Evi olmayan emeklilere mutlaka kira yardımı yapalım. Emeklilere kışın yakacak yardımı yapamazsak doğal gaz faturasını nasıl ödeyecekler? Sağlık katkı payı kesmeyelim. Emeklilerimize 29 Ekim'de, Cumhuriyetimizin 100'üncü yılında bir ikramiye verilecekse mutlaka bir asgari ücret düzeyinde olmalıdır. Yoksa 5 bin liralık ikramiyeye baktığınız zaman, 180, 190 dolara tekabül eder. O da emeklimizin dişinin kovuğunu dahi doldurmaz."

Sarıgül, Cumhuriyet'in 100'üncü yılı şerefine toplumsal bir af beklentisi olduğunu ve bunun göz ardı edilmemesi gerektiğini belirterek, ayrıca kamuda mülakatın mutlaka kaldırılması gerektiğini söyledi.

Kaynak: A.A
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin