Emekli ikramiyeleri ne zaman yatacak. 5 bin TL Cumhuriyet Bayramı emekli ikramiyesi ödeme tarihleri

5 bin TL emekli ikramiyeleri için bekleyiş devam ediyor. Cumhuriyet'in 100. yılına özel emeklilerin hesaplarına tek seferlik olmak üzere 5 bin TL'lik emekli ikramiyesi ödemesi yapılacak. 5 bin TL'lik ikramiyenin emeklilerin hesaplara yatacağı tarihi Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan duyurdu. Peki emekli ikramiyeleri ne zaman yatacak? İşte 5 bin TL Cumhuriyet Bayramı emekli ikramiyesi ödeme tarihleri.

Google Haberlere Abone ol
Emekli ikramiyeleri ne zaman yatacak. 5 bin TL Cumhuriyet Bayramı emekli ikramiyesi ödeme tarihleri
İHA

Emekli ikramiyeleri ödeme tarihleri için geri sayım başladı.

Yalnızca çalışmayan emeklilere ödenecek olan 5 bin TL'lik emekli ikramiyesinin tarihleri belli oldu.

Peki emekli ikramiyeleri ne zaman yatacak? İşte 5 bin TL Cumhuriyet Bayramı emekli ikramiyesi ödeme tarihleri.

5 BİN TL'LİK İKRAMİYEYİ KİMLER ALABİLECEK?

Cumhurbaşkanı Erdoğan konuya dair, "Emeklilerimize bir defalığa mahsus olmak üzere 5 bin Türk Lirası ödemeyi kararlaştırdık. Hem emekli olup hem çalışanlar kapsam dışında olacak" dedi.

1-31 Ekim 2023 arası herhangi bir tarihte, sosyal güvenlik destek primine tabi olanlar dâhil, çalışması olanlar veya faaliyette bulunanlar ile yaşlılık aylığı almaktayken bu aylıkları kesilmeksizin ilgili düzenlemede sayılan iş yerlerinde çalışanlar ödeme kapsamında olmayacak.

5 BİN TL EMEKLİ İKRAMİYESİ NE ZAMAN ÖDENECEK?

5 bin TL'lik emekli ikramiyeleri kasım ayının 15'ine kadar hesaplara yatacak.

Bakan Işıkhan 5 bin TL'lik emekli ikramiyesi ödeme tarihlerine ilişkin sorulan soruya, "Ödemeler, Kasım'ın 15'ini geçmeyecek gibi duruyor." yanıtını verdi.

DUL VE YETİM AYLIĞI ALANLAR HİSSESİ ORANINDA ÖDEME ALACAK

Ölen eşinden veya anne – babasından dolayı dul ve yetim aylığı alanlara hisseleri oranında ödeme yapılacak. 

Ölen kişiden dolayı eşine ve iki çocuğuna ölüm aylığı bağlanmışsa eşe 2.500 TL, çocuklarına ise kişi başına 1.250 TL ödenecek.

BİRDEN FAZLA EMEKLİ AYLIĞI ALANLARA ÖDEMELER NASIL OLACAK?

Hem kendi çalışmasından dolayı emekli aylığı hem de eşinden dolayı ölüm aylığı alanlar olduğu gibi anne veya babasından dolayı ölüm aylığı alan kişiler bulunuyor. Bunlara 5 bin TL'lik ödeme yalnızca en yüksek ödemeye hak kazandıkları tek dosya üzerinden yapılacak. Örneğin kendisi emekli olan ve dul aylığı da alan kişi yalnızca kendi emekliliğinden dolayı 5 bin TL ödeme alacak. 

 

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin