Emekli ikramiyeleri ne zaman yatacak. 2900 TL fazladan ödenecek. Emekli EYT'li bayram ikramiyeleri ve maaş ödeme tarihleri

Emekli ve EYT'liler için beklenen gün geldi. Mart ayında emeklilik başvurusu yapan EYT'liler zamlı emekli maaşını ve bayram ikramiyesini nisan ayında alacak. Peki emekli bayram ikramiyeleri ne zaman yatacak? Bayram ikramiyesi ödemeleri 19 Nisan'a kadar devam edecek. İşte emekli maaş ve bayram ikramiyesi ödeme tarihleri.

Google Haberlere Abone ol
Emekli ikramiyeleri ne zaman yatacak. 2900 TL fazladan ödenecek. Emekli EYT'li bayram ikramiyeleri ve maaş ödeme tarihleri

Emekli bayram ikramiyeleri ödemelerinde beklenen gün geldi. EYT yasası ile hak ettiği emekliliğe kavuşan binlerce kişi zamlı maaş ve ikramiyelerini alacak. Emeklilik başvurusunu mart ayında yapamayan EYT'lilerin hak kaybı olmayacak. Ramazan Bayramı için 2 bin TL'lik zamlı ikramiyeleri hesaplarına yatacak. Peki emekli bayram ikramiyeleri ne zaman yatacak? İşte emekli maaş ve bayram ikramiyesi ödeme tarihleri.

EMEKLİ BAYRAM İKRAMİYELERİ NE ZAMAN ÖDENECEK?

Emekli ikramiye ödemeleri farklı tarihlerde yapılacak. Ödemeler 14 Nisan'da başlayacak ve 19 Nisan'a kadar devam edecek. 

SGK kapsamında ödeme günü 17, 18, 19, 20 Nisan olan emeklilere aylık ve bayram ikramiyesi 14 Nisan'da ödenecek. 

Ödeme günü 21, 22, 23 Nisan olan kişilere maaş ve ikramiye ödemesi 15 Nisan'da yapılacak. 

Ödeme günü 24, 25, 26 Nisan olanların maaş ve ikramiye öemeleri 16 Nisan'da hesaplarında olacak.

Ödeme günü Bağkur kapsamında  25 ve 26'sı olan kişiler aylık ve ikramiyelerini 17 Nisan'da alacak.

Ödeme günü 27 ve 28 olanlar 18 Nisan'da ödeme alacak. 

Emekli sandığı kapsamında aylık alanların da Ramazan Bayramı ikramiyeleri 19 Nisan'da ödenecek. 

Emekli maaşının 5 bin 500 TL'den 7 bin 500 TL'ye, ikramiyesinin bin 100 TL'den 2 bin TL'ye yükseltilmesiyle bütün emeklilere 2900 TL fazladan ödeme yapılacak.

BAYRAM İKRAMİYESİNİ KİMLER ALABİLİR?

Emekli ikramiyesini şehit yakınları ve gaziler, SSK, Bağ-Kur ve emekli sandığı emeklileri, mart ayında emeklilik başvurusu yapan EYT'liler, vazife ve harp malullüğü aylığı alan er ve erbaşlar, ölüm aylığı alanlar, şeref aylığı alanlar, geçici köy korucuları, Kore, Kıbrıs ve İstiklal Savaşı gazileri, şampiyon sporcular, terörden zarar görmesi sebebiyle aylık bağlanan siviller ve yaşamını yitirenlerin hak sahipleri alacak. 

BİR SONRAKİ İKRAMİYE KURBAN BAYRAMI'NDA!

Emekliler bir sonraki 2 bin TL'lik ikramiyelerini Kurban Bayramı için alacak. Kurban Bayramı arefesi 27 Haziran'a denk gelirken bayramın birinci günü 28 Haziran'da idrak edecek. Emekli ikramiyelerinin bu tarihten önce hesaplara yatması bekleniyor. 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin