Emekli bayram ikramiyesinin hesaplara yatacağı tarih belli oldu. Emekliye kötü haber, ikramiye zammı yok. Emekli bayram ikramiyeleri ne zaman yatacak. Emekli bayram ikramiyesi ne kadar oldu? Bakan Vedat Bilgin açıkladı

Emeklilerin gözü kulağı Ramazan Bayramı ikramiyelerinin ne kadar olacağı ve hesaplara ne zaman yatacağı. İşte bununla ilgili rakamlar ortaya çıktı ve emeklilerin bayram ikramiyesinin hangi tarihlerde hesaba yatacağı da ortaya çıktı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin son dakika açıklaması yaptı ve emekli ikramiyelerin ne kadar olacağını ve ne zaman hesaplara yatacağını açıkladı.

Google Haberlere Abone ol
Emekli bayram ikramiyesinin hesaplara yatacağı tarih belli oldu. Emekliye kötü haber, ikramiye zammı yok. Emekli bayram ikramiyeleri ne zaman yatacak. Emekli bayram ikramiyesi ne kadar oldu? Bakan Vedat Bilgin açıkladı

Yılda iki kez ödenen bayram ikramiyeleri için zam gündeme geldi. Ramazan Bayramı öncesi ödenecek 2022 yılının birinci bayram ikramiyesi için nefesler tutuldu. Milyonlarca kişi 'Bayram ikramiyesi ne kadar olacak, ne zaman verilecek' sorusuna cevap arıyor.

Bayram ikramiyesi uygulamasını Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan duyurmuş ve 1.000 TL olarak uygulanmaya başlanmıştı. Bayram ikramiyesi geçtiğimiz yıl gelen zam ile beraber 1.100 TL olarak revize edilmişti.

2022'de bayram ikramiyesi zammı ne kadar olacak? Ne zaman hesaplara yatacak? İşte emeklilerin merak ettiği tüm detaylar...

Ramazan Bayramı öncesi bayram ikramiyeleri ödenecek. 14 milyon emeklinin merakla beklediği bayram ikramiyeleri için geri sayım başladı.

 

EMEKLİ BAYRAM İKRAMİYESİ NE KADAR OLACAK?

Bayram ikramiyesi uygulamasını Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklamıştı. Emekliler o yıl toplamda 2.000 TL bayram ikramiyesi aldı. Geçtiğimiz yıl bayram ikramiyesi zammı yüzde 10 şeklinde gerçekleşti. Yani emekli ve hak sahipleri 2 bayram ikramiyesi ile birlikte toplamda 2.200 TL ödeme aldı. 2022 yılı için de bayram ikramiyesi zammı konusu merak konusu oldu. 'Bayram ikramiyesi ne kadar olacak' sorusu gündemdeki sıcaklığını koruyor.

EMEKLİ İKRAMİYESİ BELLİ OLDU

İşte bununla ilgili bir son dakika gelişmesi yaşandı. 

NTV'de bir açıklama yapan Çalışma Bakanı Vedat Bilgin, emekli bayram ikramiyesiyle ilgili  bilgi verdi. Bilgin, ödemelerin ise 28 ya da 29 Nisan'da yapılacağını duyurdu. İkramiyelerin ise 1100 lira olacağı açıklandı. 

Bakan bayram ikramiyesi artacak mı sorusuna "Bu konuda henüz bir kararımız yok. İkramiye bin 100 lira olarak 28 veya 29 Nisan'da ödenecek. İki bayramda bunun maliyeti 25 milyar lira. Her zaman değerlendirilebilir ama ben şu an mevcut durumu söylüyorum." yanıtını verdi. Bakan Bilgin asgari ücrette enflasyona uygun güncellemenin gündemde olmadığını ifade etti. 3600 ek göstergede yasal düzenlemenin bu yıl Meclis'e geleceğini kaydeden Bilgin, "Bu yılın sonunda Meclis'ten çıkar diye düşünüyorum." diye konuştu.

Emekli bayram ikramiyesinin hesaplara yatacağı tarih belli oldu. Emekliye kötü haber, ikramiye zammı yok. Emekli bayram ikramiyeleri ne zaman yatacak. Emekli bayram ikramiyesi ne kadar oldu? Bakan Vedat Bilgin açıkladı - Resim : 2

1. KİMLER BAYRAM İKRAMİYESİ ALACAK?

SGK'dan yaşlılık, vazife malullüğü, malullük, ölüm aylığı ile sürekli iş göremezlik geliri alanlara ödenecek. Ayrıca SGK'dan aylık alan; şehit yakınları, gaziler, muharip gaziler, güvenlik korucuları, şampiyon sporcular ve terörden zarar gören sivil vatandaşlar ile bu kişilerin hak sahiplerine verilecek.

2. BAYRAM İKRAMİYESİ İÇİN BAŞVURU GEREKİR Mİ?

Hayır. Emekli bayram ikramiyesi ödemesi için bir başvuru gerekmiyor. Ödemeler otomatik olarak emekli maaşı alınan hesaplara yatırılacak. Bu konuda bazı dolandırıcılar emekliler ile irtibata geçiyor. Hiç kimseye bilgilerinizi vermeyin. Zaten otomatik olarak ikramiyeler yatırılıyor, bir işlem yapılmasına da gerek yok.

3. EMEKLİ MAAŞI OLARAK 2 AYLIK ALANLAR NE YAPACAK?

Eşinden ve kendi emekliliğinden dolayı iki maaş alanlarda 2 dosyadan hangisinde aylık oranı daha yüksek ise o dosya baz alınarak ödenecek. Böylece ikramiye tek bir dosya üzerinden ve bir adet verilmiş olacak.

4. İKRAMİYELERDEN BİR KESİNTİ YAPILABİLİYOR MU?

Emeklilere ödenen bayram ikramiyelerinden herhangi bir kesinti yapılamıyor. Ayrıca bu ödemeler emeklinin borcu olsa dahi haciz konusu yapılamıyor.

 

5. BAYRAM İKRAMİYESİ NE ZAMAN ÖDENECEK?

Bu yıl Ramazan Bayramı 2-4 Mayıs'a denk geliyor. Ödeme 28-29 Nisan tarihleri arasında yapılacak. Emekliler TC kimlik numarasının son rakamına göre sırayla ikramiyelerini hesaplarında görecek. Bayram gelmeden tüm ödemeler de tamamlanmış olacak. Kurban Bayramı ikramiyesi de 1-8 Temmuz haftasında ödenecek.

6. YENİ EMEKLİ OLAN BAYRAM İKRAMİYESİ ALABİLECEK Mİ?

İkramiyeden yararlanmak için 'ödemenin yapılacağı tarihte aylık almak' şartı aranıyordu. Geçen yıl bu ibare 'bayramın içinde bulunduğu ayda' şeklinde değiştirildi.

Mayıs ayı sonuna kadar emekli, dul ya da yetim aylığı bağlananlar da Ramazan Bayramı ikramiyesini alabilecek. Mayıs'tan sonra Temmuz sonuna kadar aylık bağlananlar ise Kurban Bayramı ikramiyesinden yararlanacak.

 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin