Emek Sineması’nda neler olacak?

Mimarlar Odası avukatı Can Atalay, Emek Sineması sürecini etkileyen yargı kararlarını değerlenirdi.

Google Haberlere Abone ol
Emek Sineması’nda neler olacak?

Kapatıldığı 2009 yılından, yıkıldığı geçen mayıs ayına kadar hem Türkiye’de hem yurtdışında binlerce sinemaseverin yerinde korunması gerektiğini vurguladığı tarihi Emek Sineması’yla ilgili yeni bir yargı kararı alındı.



DanıştayTMMOB Mimarlar Odası’nın projenin iptali için Kültür Bakanlığı’na açtığı davada yerel mahkemenin red kararını bozarak, dava dosyasını yerel mahkemeye geri gönderdi. Bu gelişmenin ardından İdari Mahkeme davayı yeniden görecek. Sosyal Güvenlik Kurumu’na ait Emek Sineması, hukuki süreç devam ederken projenin sahibi ve uygulayıcısı özel Kamer İnşaat tarafından mayıs ayında yıkıldığı için yerel mahkemeden Mimarlar Odası lehine çıkabilecek bir kararda neler olacağı sinema severlerin aklındaki soru. Çünkü Emek’in duvar süsleri söküldü, bina yıkıldı.

Emek Sineması sürecini etkileyen bu gelişmenin ardından Mimarlar Odası avukatı Can Atalay kararı “Emek Sineması için mücadele edenlerin önünde yepyeni bir olanak doğdu. Bu karardan sonra Emek Sineması’nı kazanmaya bir adım daha yaklaşıldı,” cümleleriyle yorumladı.



Haberin devamını okumak için TIKLAYINIZ


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin