Emek Sineması ne zaman açılacak?

Beyoğlu'nda yeniden inşa edilen tarihi Emek Sineması'nda son durum ne? İşte yanıtı...

Google Haberlere Abone ol
Emek Sineması ne zaman açılacak?

Beyoğlu'nda yeniden inşa edilen tarihi Emek Sineması, mart ayında sanatseverlerle buluşacak.



Konuya ilişkin yapılan açıklamaya göre, Haliç ve Beyoğlu manzaralı bin 250 metrekarelik fuaye alanına sahip 600 kişilik sinema, 800 kişilik, 8 yeni sinema salonu ve 150 kişilik modüler tiyatro salonuyla, Grand Pera'nın en üst katında kapılarını açacak. 



Kültür-sanat tutkunlarının vazgeçilmez mekanlarından biri olması planlanan merkezde, toplam koltuk kapasitesi bin 550 kişiye ulaştı.



Açıklamada görüşlerine yer verilen Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, "Beyoğlu için 2016'nın en büyük hediye paketi Emek Sineması'dır" ifadelerini kullandı.



Sinemanın iki temel nokta üzerinden değerlendirilmesi gerektiğine işaret eden Demircan, şunları kaydetti:



"Birincisi tarihi bir mekanın restorasyonu, yani tarihi eserleri yaşatarak, kullanma açısından önemli bir devrim yapıyoruz. 1992'den beri buranın ihya edilmesi gerektiği konuşuluyordu ve bununla ilgili devlet ihaleler yapmıştı ama yaklaşım eksikliği nedeniyle istenilen netice alınamamıştı. Bugün ise 5366 sayılı kanunun ilk ürünü olarak ortaya çıkan bir restorasyonla yeni bir yaklaşım ortaya konularak, yaşatarak, kullanma mantığıyla yapılmış ilk ürünlerden birisi oldu. Tarihi Serkldoryan binası, bütün orijinalliğiyle ortaya çıktı." (AA)


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin