Emek Sineması için twitterda neler yazıldı?

Emek Sineması'nın yıkılması sosyal medyada da protesto edildi.

Google Haberlere Abone ol
Emek Sineması için twitterda neler yazıldı?

Beyoğlu'nda bulunan tarihi "Emek Sineması"nın yıkılıp alış veriş merkezi yapılmasını protesto eden bir grup bugün akşam saatlerinde çalışmaların sürdüğü binada eylem yaptı.



Eylem sosyal medyada da yankı uyandırdı. Bir çok twitter kullanıcısı "Emek Bizim" başlığı ile twet attı. Ünlü isimlerde attıkları twetlerle eyleme destek verdiler.



Yazar Ahmet Ümit twitterdaki hesabına "Tarihi yok etmeye çalışanlara karşı tarihi savunanlar Emek Sineması'nı işgal ettiler. Saygıyla selamlıyoruz direnişlerini. Emek yok edilemez." yazarken oyuncu Cem Davran ise "Emek Sineması'na bir şey olduğu yok, sadece üst kata taşınıyor diyenlere; o mekanın bir milim dahi kımıldaması büyük günah." yazarak Emek Sineması'nın kapatılmasına tepki gösterdiler.



Sabah Gazetesi yazarı Mevlüt Tezel de, "Emek Sineması dünya sinema tarihine geçecek, sinema kitaplarında yer alacak bir direniş. Böyle bir örnek yok galiba." sözlerini yazdı.



İşte Emek Sineması yıkımı ile ilgili twetterda yazılan yorumlardan bazıları:



"EMEK sineması da AVM haline dönüştürülmek üzere insaat başladı. Ilk kazma en büyük kazma tarafından vurulsun!"



"Emek sineması işgal edilmedi, asıl işgalciler AVM'lerdir. Mekan sahibinin, halkındır!"



"Hayatında AVM sinemasndan başka sinema görmemişler,sırf anti akp'cilik ve entellik olsun diye 'Emek sineması yıkılmasın ya' diye feryat ediyor"






Sıradaki Haber İçin Sürükleyin