Emek Sineması eylemi davasında ilk duruşma

'Emek' için eylem yaptıktan sonra haklarında dava açılan 4 kişinin yargılanmasına başlandı.

Google Haberlere Abone ol
Emek Sineması eylemi davasında ilk duruşma

Emek Sineması’nın yıkımını protesto ettikleri gerekçesiyle 7 Nisan’da yapılan eylemde gözaltına alınan ve haklarında dava açılan 4 kişinin yargılanacağı davanın ilk duruşması bugün görüldü. Duruşma öncesi "Emek Bizim İnisiyatifi" üyeleri Çağlayan’da basın açıklaması yaptı. Oyuncu Tülin Özen, yaptığı açıklamada gösteri ve yürüyüş yaparak hakkını arayan ve 6 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanan arkadaşlarıyla aynı suçu paylaştıkları için Çağlayan’da olduklarını ifade etti. 



7 Nisan 2013 günü Emek Sineması ’nın yıkımı protestosu esnasında orantısız güce maruz kalan ve biri SİYAD üyesi Berke Göl olmak üzere 4 kişi hakkında açılan ceza davasının ilk duruşması Çağlayan Adliyesi’ndeki İstanbul 31. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülmeye başlandı. İstanbul 31. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya haklarında 6 yıla kadar hapis cezası istenen tutuksuz sanıklar Hazar Berk Büyüktunca, Özgür İpek, Mehmet Ferit Aka ve Mehmet Berke Göl katıldı.



Duruşmada sanıkların kimlik tespitinin ardından savunmalara geçildi. Sanıklardan Mehmet Berke Göl, mahkeme huzurunda 7 Nisan günü İstanbul Film Festivali 'nin kutlandığı bir gün olduğunu belirterek, Festival'de jüri üyesi olduğunu ve o sebeple İstiklal'de bulunduğunu ifade etti. Göl, savunmasına şöyle devam etti:

"Emek Sineması'nın yıkılışı uzun zamandan beri gündemde idi. Biz sinemaseverler ve sanatçılar olarak yıkılmasını istemiyorduk. Bu amaçla o gün tamamen barışçıl amaçlar ile bir yürüyüş tertip edilmişti. Ancak emniyet birimleri sokağın başını kapattığı için içeriye giremedik. Ben arka tarafta olduğum için içeriye giremedim ve neler konuşulduğunu duymadım. Kimseye mukavemet etmedim, taş sopa kullanmadım. Olay yeri kalabalık olduğu için polisin anonsunu da duymadım."





Haberin devamı için tıklayın.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin