'Emek hırsızlığı'na karşı harekete geçtiler!

Sinemada emek hırsızlığını önlemek için kolları sıvadılar...

Google Haberlere Abone ol
'Emek hırsızlığı'na karşı harekete geçtiler!

BSB Sinema Eseri Sahipleri Meslek Birliği'nin Avrupa Birliği Bakanlığı Sivil Toplum Diyaloğu Medya Programı desteği ve AG DOK (Alman Belgesel Sinemacılar Birliği) ortaklığıyla gerçekleştirilen "Telif Hakları ve Online Yayıncılık Projesi" konusunda bilgilendirme amaçlı Taksim-Richmond Hotel'de bir basın toplantısı gerçekleştirildi.



Toplantı öncesinde kamuoyunun dikkatini çekmek amacıyla hazırlanan kamu spotu gösterildi.



Derya Alabora, Janset, Özgür Çevik gibi ünlü oyuncuların yer aldığı spotta sinemaya emek verenlerin hakkını gözeten telif haklarına vurgu yapıldı.



Basın  toplantısındaki ilk konuşmacı olan Belgesel Sinemacılar Birliği-BSB Yönetim Kurulu Başkanı  Mustafa Ünlü, "AB ülkeleri telif hakları konusunda bizden daha ileride. Bu yüzden Avrupa'daki gelişmiş modelleri inceleyerek Türkiye'ye nasıl bir model uygulayabiliriz diye çalışıyoruz.



Bu proje ile birlikte sinema için ciddi bir risk yaratan internet ortamını daha güvenli hale getirmeyi amaçlıyoruz. Vizyondaki filmleri online ve yasal olmayan yollardan izlemek çok basit ancak bunu yaparken o eser için emek harcayanların emekleri  heba edilmiş oluyor. Dolayisi ile Telif hakkı bu anlamda hayati önem taşıyor. BSB olarak sorunun çözülmesi için üzerimize ne düşüyorsa yapacağız" dedi.



Haberin devamını okumak için TIKLAYIN...


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin