Emek eylemcileri belediyeye alınmadı!

Yıkılan Emek sinemasının ruhsatının iptali için “Emek Bizim İstanbul Bizim İnisiyatifi”, Belediye Binası önünde eylem yaptı.

Google Haberlere Abone ol
Emek eylemcileri belediyeye alınmadı!

Geçtiğimiz hafta yıkılan Emek Sineması için “Emek Bizim İstanbul Bizim İnisiyatifi” üyeleri Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan’a “ruhsatı iptal et” çağrısında bulunarak Beyoğlu Belediye Binası önünde eylem yaptı.



İnisiyatif üyeleri, “Emek’le sermaye uzlaşmayacak”, “Emek Bizim İstanbul Bizim”, “Çakma Emek’i yaptırmayacağız”, “Kamu burada Misbah nerede” döviz ve sloganlarla Belediye Binası önüne yürüdü.



Üyeler, sinemanın yıkımından Beyoğlu Belediyesi’ni sorumlu tutarak Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan'dan Emek Sineması inşaatına verdiği ruhsatı iptal etmesini istedi.



"Ruhsatı iptal edin"



Grup adına basın açıklamasını yapan Hande Gülen, Emek Sineması, Sulukule, Tarlabaşı, Tokludede başta olmak üzere İstanbul’un çeşitli bölgelerinin yok edilmesinden AKP hükümetini sorumlu tuttu:



 “İstanbul’da yenileme, yeniden canlandırma ve dönüşüm kavramları adı altında yürütülen projelerle, tüm kamusal alanlarımız , mahallelerimiz ve kültürel varlıklarımız sermayenin AKP işbirliği ile yürüttüğü sonu gelmeyen tüketim ve metalaşma politikalarına kurban edilmektedir.”



 “Emek Sineması inşaatına verdiği ruhsatla bu yıkımdan birinci dereceden sorumlu olan Beyoğlu Belediyesi’nin bu sorumluluktan kaçmasına izin vermeyeceğiz. 20 yıl önce T.C Emekli Sandığı Genel Müdürlüğü ve Kamer İnşaat arasında imzalanan, yok hükmünde bir protokolün usulsüz tadilatıyla alınan ruhsatı iptal ediniz.”



Açıklamanın ardından eylemciler Belediye Binası’na girmeye çalıştı fakat polis eylemcilere müdahale etti. Eylemciler “Misbah çıkmadan buradan gitmeyeceğiz” sloganları attı.



Yaşanan gerginliğin ardından Mücella Yapıcı “Biz burada yasadışı eylem yapmıyoruz, sadece idarecileri yasayı uygulamaya davet ediyoruz” dedi.  Oturma eylemine geçen grup, dans ve müzik eşliğinde “İstanbul’u sata sata kalmadı, Misbah paraya doymadı” sloganları attıktan sonra dağıldı. (Bianet)


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin