Elon Musk Twitter hakkında kararını verdi. Elon Musk, 44 milyar dolarlık Twitter anlaşmasını feshetti. Twitter hisseleri çakıldı

SpaceX ve Tesla'nın kurucusu Elon Musk Twitter'ı satın almak için masaya oturmuştu. Musk ile Twitter yönetimi arasında 44 milyar dolarlık bir anlaşma yapılmıştı. Musk'un Twitter planları tepki çekmişti. Musk, 44 milyar dolarlık Twitter anlaşmasını feshetti. Twitter hisseleri ise değer kaybetti.

Google Haberlere Abone ol
Elon Musk Twitter hakkında kararını verdi. Elon Musk, 44 milyar dolarlık Twitter anlaşmasını feshetti. Twitter hisseleri çakıldı

Elon Musk, avukatları aracılığıyla Twitter'a gönderdiği mektupta Twitter'ın sözleşmeden doğan yükümlülüklerini yerine getirmediğini ve bu sebeple satın alma anlaşmasını resmi olarak feshettiğini bildirdi.

Bu açıklamanın ardından Twitter hisseleri uzun vadeli işlemlerde yüzde 6 değer kaybetti.

NE OLMUŞTU?

Elon Musk, Twitter'la yaptığı anlaşmanın ardından platformdaki bot ve sahte hesap sayısının kendisine söylenenden çok daha fazla olduğunu ve Twitter'ın satın alım değeri hakkında kendisini 'kandırdığını' iddia etmişti.

Twitter yöneticileri ise platformdaki bot ve sahte hesap sayısının, toplam kullanıcı sayısının yalnızca yüzde 5'ine tekabül ettiğini söylemişti.

Musk'ın anlaşmadan çekilmekle tehdit etmesinin ardından Twitter'dan "günde 1 milyon sahte hesabı kapatıyoruz" açıklaması gelmişti.

 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin