Elon Musk Neuralink için tarih verdi

İnsan beynini bilgisayara bağlayacaklar... Ünlü iş insanı, Tesla ve SpaceX gibi şirketlerin CEO'su olan Elon Musk, insan beyniyle bilgisayarı birleştireceğini açıklayan Neuralink için tarih açıkladı.

Google Haberlere Abone ol
Elon Musk Neuralink için tarih verdi

Tesla ve SpaceX gibi şirketlerin CEO'su olan Elon Musk, farklı projelerle adını duyurmaya devam ediyor. Falcon 9 roketi ve Crew Dragon kapsülü ile uzaya insan gönderen ilk özel şirket olan SpaceX'in yanı sıra Hyperloop, yani yeni rayötesi sistem ile toplu taşımayı baştan yazmak isteyen Elon Musk, yeni projesi olan insan beynine takılacak çipler için tarih açıkladı.

Neuralink ile birlikte, insanlarla bilgisayarlar arasında direkt bağlantı kurma hedefi olan Musk, Neuralink'in 28 Ağustos'ta etkinlik düzenleyeceğini açıkladı.

Duyuruyu kişisel Twitter hesabında yapan Musk, "Onları yenemezsen, onlara katıl" ifadesini kullandı. Elon Musk'ın 2016 yılında hayata geçirdiği Neuralink, yüksek bant genişliğine sahip olan beyin ve makine arayüzü geliştirerek, ikisini birbirine bağlamak.

Musk, geçtiğimiz aylarda yaptığı bir açıklamayla birlikte, beş sene içinde insanların konuşmaya ve dil bilmeye ihtiyaçlarının kalmayacağını iddia etmişti.

Birbirinden farklı ve başarılı projelerle birlikte, dünyanın en önemli iş adamlarından biri olan Elon Musk'ın hayatında neler gerçekleşti. Çılgın iş adamı, Tesla ve SpaceX gibi şirketlerin başında ve her geçen gün başarısına başarı katıyor.

Elon Musk, Güney Afrika'da Pretoria'da büyüdü. 17 yaşında Kanada'ya yerleşti ve burada geçirdiği 3 yılın ardından Philadelphia Üniversitesinde Ekonomi ve Fizik okumak için Amerika’ya yerleşti.

DEVASA BİR SERVETE SAHİP

Tesle ve SpaceX gibi şirketlerin sahibi olan Elon Musk, bu şirketlere ne kadar çok para harcasa da, Forbes dergisine göre hala 42,4 milyar dolarlık servete sahip ve dünyanın en zenginlerinin olduğu listede 37. sırada bulunuyor.

9 YAŞINDA BİLGİSAYAR PROGRAMLAMAYI ÖĞRENDİ

9 yaşında temel bilgisayar programlamayı öğrendi ve 12 yaşında uzay temalı kendi oyunu olan Blastar'ı çıkarttı. Bu oyunu bir bilgisayar dergisine 500 dolara sattı. Elon Musk'ın 12 yaşında piyasaya sürdüğü oyunu hala oynamak mümkün.

STANFORD ÜNİVERSİTESİ'NE 2 GÜN DAYANABİLDİ

Pensilvanya Üniversitesinde Fizik ve Ekonomi dallarında iki ayrı diploma alan Musk, Sonrasında Stanford Üniversitesi'nde tekrar fizik okumaya hak kazandı. Fakat Zip2 Corporation isimli şirkete daha fazla vakit ayırmak için, üniversiteye kayıt olduktan iki gün sonra okulu bıraktı.

Marvel evreninin en sevilen kahramanlarından biri olan Tony Stark, diğer adıyla Iron Man karakteri Elon Musk'tan esinlenilerek yaratıldı. Tony Stark'ı canlandıran aktör Robert Downey Jr., karakteri daha iyi canlandırabilmek için Elon Musk ile oturup sohbet ettiğini açıkladı.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin