Elmas devi satışlarını durdu. Rus elmas devi Alrosa kasım ayında kadar satışlarını durdurdu

Rus elmas devi Alrosa'dan fiyatların hızlı düşüş yaşaması ardından beklenmedik bir hamle. Elmas devi kasım ayına kadar satışlarını durdurma kararı aldı.

Google Haberlere Abone ol
Elmas devi satışlarını durdu. Rus elmas devi Alrosa kasım ayında kadar satışlarını durdurdu

Bloomberght'te yer alan habere göre, Alrosa, müşterilerine gönderdiğin bir notta, eylül ve ekim aylarında ham elmas satışını geçici olarak durdurduğunu açıkladı

Şirket, bu hamlesinin son dönemde ortaya çıkan arz ve talep uyumsuzluğunu gidereceğine inandığını belirtti. 

Pandeminin ardından tüketicilerin seyahat ve deneyimler için yeniden para harcamaya başlaması ve ekonomik sıkıntıların lüks harcamaları azaltması nedeniyle genel olarak elmas talebi zayıfladı.

Ancak fiyatlardaki düşüş son haftalarda hızlandı ve Hindistan'daki alıcılar - sektörün en büyük ham elmas müşterileri - en büyük madencilere arzı dizginlemeleri için baskı yapmaya başladı.

Alrosa satışlarını Kasım ayına kadar durdururken, rakibi ve bir zamanların tekeli De Beers akredite alıcılarına satın almak üzere sözleşme yaptıkları elmasları geri çevirmeleri için daha fazla esneklik sağlıyor.

Fiyatlardaki düşüş daha büyük ürünlerde ve özellikle ABD piyasasında popüler olan parçalarda başladı. Ancak talep ve laboratuvarda üretilen elmasların artan rekabetine ilişkin endişeler arttıkça fiyatlardaki sert düşüş son haftalarda daha küçük ürünlere de yayıldı.

İki önemli elmas madencisi, talep zayıfladığında arzı kısma ya da alıcıların bazı ürünleri reddetmesine izin verme konusunda uzun bir geçmişe sahip olsa da, satışları tamamen dondurmak, pandemi salgını gibi büyük bir kriz dışında son derece sıra dışı bir karar olarak algılandı.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin