Elma kabuklarını çöpe atan bin pişman: Kabuklarını kaynatıp içince o sorunu kökten çözüyor. Elma kabuklarının faydaları

Elmayı soyduktan sonra kabuklarını direkt çöpe atarız. Ancak elma kabukları, tahmin bile edemeyeceğiniz bir dizi faydayı beraberinde getirir. Özellikle kabuklarını kaynatıp elde edilen çayı içince sağladığı güçlü etkiler inanılmaz! İşte elma kabuklarının mucizevi faydaları

Elma kabuklarını çöpe atan bin pişman: Kabuklarını kaynatıp içince o sorunu kökten çözüyor. Elma kabuklarının faydaları

Elma, sağlığımız için şifa depolayan en faydalı meyvelerden biridir. Vitamin ve mineral açısından zengin olan elma, içerdiği yüksek su nedeniyle vücudun düzgün çalışmasını destekler.

Aynı zamanda elma, çeşitli kanser risklerini en aza indirir. Ancak elmanın kabuğu da en az kendisi kadar bir dizi faydayı beraberinde getiriyor.

Elma kabuğu çok daha besleyici ve sağlıklıdır. Bu yüzden kabuğunu bir daha asla atmak istemeyeceksiniz. İşte elma kabuğunun mucizevi faydaları...

Elma kabuklarının faydaları

Elmanın kabuğu lif açısından zengindir. Lif sizi daha uzun süre tok tutar, açlık sancılarını ve aşırı istekleri önlemenize yardımcı olur.

Lif aynı zamanda hem karaciğer sağlığının korunmasına hem de kemik sağlığının korunmasına yardımcı olur.

Lif, sindirime yardımcı olması nedeniyle sindirim sistemi rahatsızlıkların da önüne geçerek kabızlık, şişkinlik ve hazımsızlık gibi sorunları en aza indirir.

Elma kabuklarını çöpe atan bin pişman: Kabuklarını kaynatıp içince o sorunu kökten çözüyor. Elma kabuklarının faydaları

Elma kabuğundaki polifenoller, sağlıklı bir kalp için kan basıncını ve kolesterol seviyelerini düşürmenin yanı sıra damar esnekliğini artırmaya yardımcı olur.

Elma kabuğunda A, C ve K vitaminleri bulunur. Aynı zamanda genel sağlığa faydalı olan potasyum, fosfor ve kalsiyum gibi temel mineralleri de içerir. Bu besinlerin tümü kalbinizin, sinirlerinizin, beyninizin, cildinizin ve kemiklerinizin sağlığına katkıda bulunur.

Ayrıca elma kabuğu, akciğerlerinizi ve kalbinizi çeşitli hastalıklardan koruyan güçlü bir antiinflamatuar bileşik içerir. Aynı zamanda elma kabuğu diş çürümelerini ve çürüklerini önlemeye de yardımcı olur.

Elma kabuğundan elde edilen çay ise bir dizi yarar sunar.

Elma kabuğu çayı nasıl yapılır?

Elma kabuklarını değerlendirmenin en şifalı yolu, onlardan çay yapmaktır. Elma kabukları, sağlığımız için pek çok fayda sunar.

Bilinen faydaları arasında elma kabuğu; bağışıklık sistemini güçlendirir, kalp ve damar sağlığını korur ve kan şekeri seviyelerini dengeler.

Uyumadan önce 1 bardak içeceğiniz elma kabuğu çayıyla sağlığınızı koruyabilirsiniz. Elma kabuğu çayını hazırlamak için öncelikle 4 bardak suyun içine, 4 elmanın kabuğunu, 1 adet çubuk tarçını, 1 çay kaşığı balı ve birkaç tutam da karanfil ekleyerek kaynatın.

Kaynayan elma kabuğu çayını en az yarım saat demlendirmeye bırakın. Süre sonunda suyu süzdükten sonra afiyetle içebilirsiniz.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin