Elif Şafak'tan Guardian gazetesine demeç

Londra Kitap Fuarı'nda ana konuşmacı olarak yer alan Elif Şafak, günün yazarı oldu.

Google Haberlere Abone ol
Elif Şafak'tan Guardian gazetesine demeç

Bugün Londra’da Earls Court’ta başlayan ve 3 gün boyunca tüm kültür sanat ve edebiyat dünyasının takip edeceği Londra Kitap Fuarı, Türkiye’nin fuarın odak ülkesi olması açısından da Türkiye için büyük önem taşıyor.



T.C. Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik ve İngiltere Kültür Bakanı Ed Vaizey’in açılış konuşmalarıyla başlayan ve bu yıl Türk edebiyatı ve geleceğine odaklanılacak olan fuarın ikinci gününde Elif Şafak da olacak.



Türk Ulusal Standı Açılış Resepsiyonu Ana Konuşmacısı; Elif Şafak, fuarın ilk gününde sabah saatlerinde gerçekleşen Türk Ulusal Standı açılışında “Key Note Speaker” (Ana Konuşmacı) yer aldı.



Elif Şafak’ın değişik etkinliklere katılacağı, yayıncılık sektörü için büyük önem taşıyan fuarda Türkiye’nin “Odak Ülke” olarak yer almasının da dünya gündemini meşgul etmesi bekleniyor.



Elif Şafak, Guardian gazetesine konuştu



Uluslararası yazarımız Şafak, katılacağı fuarla ilgili ünlü İngiliz gazetesi The Guardian’a verdiği demeçte ülkemizin içerisinde bulunduğu yoğun gündemden basın özgürlüğüne kadar pek çok başlığa dair yorumları yer alıyor.



Gazete yer alan haberde Londra Kitap Fuarı’nda odak ülke olan Türkiye’nin yazın alanındaki durumundan, gelişmelerden ve potansiyellerinden söz ediliyor.



Türkiye’nin tarihi bir dönüşüm geçirdiğini ifade eden Elif Şafak’ın gazetedeki sözleri şöyle:



“İngiltere’de yaşayan bir Türk kadın yazar olarak ülkem hakkında bana sık sık sorulan iki soru var. Türkiye’de kadınlar ve erkekler eşit mi? ve Türkiye’de ifade özgürlüğü var mı? Ve kelimeler özgür mü? Bu iki farklı soruya da aynı cevabı veriyorum. Aynı anda hem evet hem hayır.




Sıradaki Haber İçin Sürükleyin