Elif Şafak'ın tepkisi soruldu, Bakan Müezzinoğlu cevap verdi!

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, parti teşkilatıyla buluşmak üzere gittiği Edirne'de, DSİ toplantı salonunda basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Google Haberlere Abone ol
Elif Şafak'ın tepkisi soruldu, Bakan Müezzinoğlu cevap verdi!



Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, 2015 yılının ilk bebeğini ziyareti için geldiği Süleymaniye Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde "anneler, annelik kariyerinin dışında bir başka kariyeri merkeze almamalıdır" demişti.



Müezzinoğlu'nun bu sözleri tartışma yaratmış, yazar Elif Şafak Bakan'a "Annelik 'kariyer' değildir, kadınların hangi kariyeri seçip nasıl yaşayacaklarına siyasetçiler değil, kadınlar karar verir" diye cevap vermişti.



Tartışmaların ardından bir gazetecinin "Annelerin kariyer yapması konusunda sözlerinize özellikle Elif Şafak gibi kişiler karşı çıktı, yanlış anlama mı var acaba?" sorusunu Bakan Müezzinoğlu, "Cenab-ı Hak milyarlarca beyin vermiş, milyarlarca düşünce tarzı vermiş. Dolayısıyla 'Elif Şafak'la ben aynı düşüneceğim' diye bir şey yok. Farklı düşünebiliriz, zaten zenginlik buradadır. Ama ortak noktaya geleceğiz. Analığın üzerinde güçlü bir kariyer görmüyorum, analık bir kadın için en güçlü kariyer, bir erkek için de en güçlü kariyer babalık. Bakanlık da vekillik de hikaye, iyi bir babaysam en büyük kariyer bu" diye yanıtladı.



'Kadınların nasıl yaşayacaklarına siyasetçiler değil, kadınlar karar verir' 


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin