Elif Şafak'ın dünyada 1 milyon okura ulaşan romanı Türkiye'de de yayımlanıyor

Yazar Elif Şafak’ın dünyada 1 milyon okura ulaşan yeni romanı Kayıp Ağaçlar Adası, Türkiye’de de okurlarıyla buluşuyor.

Google Haberlere Abone ol
Elif Şafak'ın dünyada 1 milyon okura ulaşan romanı Türkiye'de de yayımlanıyor

Elif Şafak, İngiltere ve ABD’de yayımlanan yeni romanı The Island of Missing Trees (Kayıp Ağaçlar Adası) ile kısa sürede bir milyon kopyayı aşarak Sunday Times Çok Satanlar listesinde yer aldı.

Özellikle ABD ve İngiltere’de okuyucuların büyük beğenisini alan roman, adalı olan Rum Kostas ile Türk Defne’nin 1974 yılında “Kıbrıs Harekatı” öncesinde başlayan ve 2000’li yılların başında evlilikle sonuçlanan aşklarını ve savaşın topluma olan etkisini konu ediyor.
Romanın büyük bir bölümünü iki gencin aşkının tanığı incir ağacı anlatıyor. Söz konusu incir ağacı, Kostas ve Defne’nin 1974’te şiddetli tepkilerinden korktukları için ailelerinden gizli buluştukları “Mutlu İncir” adlı tavernanın yanındaki incir ağacıdır.

Okuyucusunu 1974 yılına kadar geri götüren Şafak, 1974 “Kıbrıs Harekatı” sonrasında Kıbrıs’ın ikiye bölünmüşlüğünü, savaş sonucu yaşanan acıları, Rum ve Türk toplumları arasında zaten var olan ayrılıkların, hoşgörüsüzlüğün daha da belirginleşerek derinleştiğini anlatıyor.

Diğer duygusal bir anlatım da Kostas ve Defne’nin 16 yaşındaki kızı Ada ile ilgili. Kostas ve Defne’nin Londra’da doğan kızı Ada (bu isimle Kıbrıs Adası kastediliyor) ne Kıbrıs’ı ne de Kıbrıs’taki gerek Türk gerekse Rum ailesini hiç bilmiyor, tanımıyor.

Etiketler elif şafak
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin