Elif Şafak, dünyanın en prestijli ödülü Man Booker İnternational jürisinde!

İngiltere’nin en prestijli ödülü Man Booker İnternational’ın 2017 yılındaki jürisinde Elif Şafak olduğu açıklandı.

Google Haberlere Abone ol
Elif Şafak, dünyanın en prestijli ödülü Man Booker İnternational jürisinde!

Elif Şafak, İngiltere’nin en prestijli ödülü Man Booker İnternational’ın 2017 jürisinde görev alacak. Man Booker yönetimi geçtiğimiz günlerde, 2017 yılı için jüri üyelerini açıkladı. Edebiyat ve kitap dünyasından önemli isimlerin bulunduğu beş kişilik jüride Elif Şafak da yer alıyor.



Başkanlığını Edinburgh Uluslararası Kitap Festivali’nin direktörü Nick Barley’nin üstleneceği jüride Elif Şafak’la birlikte İngliiz yazar ve çevirmen Daniel Hahn, ödüllü şair Helen Mort, Nijeryalı yazar Chika Unigwe de bulunuyor.



Ödülü geçen sene, 2016 yılında, Koreli yazar Hang Kang “The Vegetarian” adlı romanıyla kazanmıştı. Man Booker, Anglosakson dünyasının en etkili edebiyat kurumlarından biri. Önceki yıllarda Nobelli yazar Orhan Pamuk’un da aday gösterildiği Man Booker İnternational, uzun bir geçmişi olan Man Booker’ın bir parçası. Ödülü daha önce alan isimler arasında İsmail Kadare, Alice Munro, Philip Roth, Lydia Davis yer alıyor.



2005 yılından itibaren iki yılda bir düzenlene ve  İngilizce’de yayımlanmış, bu ülke dışındaki yazarlara verilen ödül, 2016 yılından itibaren yılda bir düzenlenmeye başlandı.  Yeni düzenlemeyle çevirmeni de yazarla aynı oranda ödüllendiren Man Booker International , çeviri çabasını özendirmeyi, nitelikli eserlerin İngliizce’ye daha çok çevrilmesini hedefliyor. 


Etiketler elif şafak jüri
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin