Elif Şafak: Başkanlık arzusunun bedelini halk ödedi

Yazar Elif Şafak, Financial Times gazetesi için bir makale kaleme aldı.

Google Haberlere Abone ol
Elif Şafak: Başkanlık arzusunun  bedelini halk ödedi

Ünlü yazar Elif Şafak, Ankara saldırısı ve ardından yaşananları İngiltere'nin sayfın gazetelerinden Financial Times için kaleme aldı.

"Türkiye Demokrasisinin Kalbinde Kopan Patlama", Mevlana'nın "Sessizlik en güzel sestir" sözleri ile başlayıp sufi düşünür ve şairin memleketi Konya'daki milli maçtaki sessizliği bozan aşırı milliyetçi slogan ve tekbir seslerine uzanıyor.



"Türkiye'de vicdan ve birlikte yaşama, hiç olmadığı kadar sınava tabi tutuluyor" diyen Şafak, Ankara'nın sıradan bir hedef olmadığını, başkent olmasının yanı sıra entelektüellere, sanatçılara, öğrencilere ev sahipliği yaptığını vurguluyor. Türkiye'nin siyasi ve sosyal tarihinde yeni ve benzersiz bir sürece girildiğini belirten Şafak, "30 yaşın üzerindeki herkes ülkenin çalkantılı dönemlerden geçtiğine tanıklık edebilir. Bugünkü kriz ise farklı. Yarı istikrarsızlık Ortadoğu'daki dengesizlik ile karışıyor" diyor.



Normal koşullar altında terör saldırılarının insanları ortak değerler altında birleştirdiğini ifade eden yazar, Türkiye'de hükümet karşıtları ve destekçileri arasında uçurumun kimsenin geçmeyi denemeyeceği kadar genişlediğini söylüyor.



Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 'ın tarafsız olmanın tam tersini yaptığını, Haziran seçimleri öncesi AKP için kampanya yürüttüğünü, daha otoriter bir başkanlık sistemi arzusu ile seçimleri yenilettiğini kaydediyor.



"Bu karar büyük bir hataydı ve bedelini halk ödedi. Haziran'dan bu yana neredeyse 700 kişi öldü. 



Haberin devamını okumak için TIKLAYIN...


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin