Elektrikteki TRT payının çıkarılması için yasa önerisi

Oktay Ekşi, TRT’ye her yıl elektrik faturalarından 550 milyon TL ödenmesine ilişkin yasa hükmünün iptali için başvuruda bulundu.

Google Haberlere Abone ol
Elektrikteki TRT payının çıkarılması için yasa önerisi

TRT Gelirleri hakkındaki 3093 sayılı yasanın değiştirilmesi için hazırladığı yasa önerisini TBMM Başkanlığına sunan İstanbul CHP Milletvekili Oktay Ekşi:



 “TRT’ye devlet bütçesinden, bir yılda radyolarla televizyonlara verilen reklamların toplam değerinin yüzde 3’ü kadar ödenek verilmesi doğru olur. Bilindiği gibi, halen Radyo Televizyon Üst Kuruluna (RTÜK) sağlanan kaynak da bu kadardır.  



Aslında ülkemizde üretilen veya Türkiye’ye ithal edilen tüm elektronik iletişim araçlarından alınan yılda ortalama 550 milyon TL. tutarındaki bandrol bedelleri de aynen TRT’ye aktarılmaktadır. Önerim kabul edilirse kamu kaynaklarından bu kuruma yılda ortalama 650 milyon TL. ödenek verilmiş olacaktır. TRT yönetimi bu kaynakla yetinmeyip aynen özel radyo ve Tv kanalları gibi kendi gelirlerini artırıcı faaliyetlerde de bulunursa, hem kamu kaynakları çarçur edilmekten kurtulur hem de kurum rasyonel bir işletmecilik anlayışıyla yönetilir.



Önerim kabul edilirse, elektrik faturalarından kesilen yüzde 2 oranındaki para ya hiç kesilmeyip elektrik faturaları düşürülür yahut da bu para devlete gelir kaydedilir” dedi.  


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin