Elektrik ve doğalgaza gelen zamlar cemevlerini isyan ettirdi: 30 bin lira elektrik faturası

Elektrik ve doğalgaza gelen zamlar cemevlerini de isyan ettirdi. İstanbul'un Küçükçekmece ilçesinde bulunan Garip Dede Cemevi'ne 30 bin lira elektrik, 12 bin liraya yakın da doğalgaz faturası geldi. Garip Dede Dergahı Yönetim Kurulu Başkanı Celal Fırat, sosyal medya üzerinden faturaları paylaştı ve "Cemevlerimizi ticarethane olarak gören zihniyeti kınıyoruz." dedi. Hacı Bektaş Veli Vakfı da gelen elektrik faturasını paylaştı, EPDK'nın kendilerine verdiği cevabı açıkladı.

Google Haberlere Abone ol
Elektrik ve doğalgaza gelen zamlar cemevlerini isyan ettirdi: 30 bin lira elektrik faturası

Elektrik ve doğalgaza gelen zamlar cemevi yöneticilerini de isyan ettirdi.

İstanbul-Küçükçekmece'de bulunan Garip Dede Dergahı Yönetim Kurulu Başkanı Celal Fırat, sosyal medya üzerinden bir paylaşım yaptı ve gelen faturalara isyan etti.

Fırat, cemevine 30 bin lira elektrik faturası, 12 bin liraya yakın da doğalgaz faturası geldiğini belirterek şu paylaşımda bulundu: Cemevlerimizi ticarethane olarak gören zihniyeti kınıyoruz. Bu ay Dergahımıza 30.000 TL elektrik faturası geldi. Ne yazık ki bu ülkede sadece biz Alevilere inançlarının bedelini hem maddi hem manevi olarak ödetmeye çalışıyorlar. Verdiğimiz vergilerin her kuruşu size haram olsun…

Celal Fırat, bir sonraki paylaşımında ise gelen doğalgaz faturasını gösterdi ve 11 bin 847 liralık faturayı, "Buda Cemevimizin Doğalgaz faturası." diyerek takipçilerine duyurdu.

 

HACI BEKTAŞ VELİ VAKFI'NDAN ÇAĞRI

Hacı Bektaş Veli Vakfı, cemevlerinin EPDK tarafından 'ticarethane statüsünde' değerlendirildiğini ve bu nedenle elektrik faturalarının fahiş geldiğini açıkladı.

Vakıf, Alevi vatandaşlara dayanışma çağrısı yaparken EPDK'ya yaptıkları başvuruyu ve gelen cevabı Twitter hesabından paylaştı.

İşte Hacı Bektaş Veli Vakfı'nın Twitter hesabından yapılan açıklamalar şöye:

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin